„Ar jūsų katė vakarais išprotėja?“ Specialistė paaiškina, kodėl taip yra  ()

Kačių šeimininkai ir besidomintys kačių įpročiais jau seniai stebisi, kodėl šie gyvūnai tokie aktyvūs vakarais ir naktimis.



© bongbabyhousevn (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/cat-kitten-pet-lick-tongue-6723256/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Katės turi itin specifinį dienos ritmą. Atėjus nakčiai jos tarsi laksto su nežabota energija. Jų naktiniai žygdarbiai gali atrodyti nesuprantami net tiems, kurie turi patirties su katėmis. Daugelis žmonių domisi šios situacijos priežastimis. Tačiau pasirodo, kad tokiam elgesiui yra mokslinis paaiškinimas.

Kai kurie žmonės tiki, kad kačių naktinė veikla yra susijusi su juodąja magija. Mokslas šiuo klausimu turi kitokią nuomonę. Specialistai pripažįsta, kad naktimis lakstančios katės – įdomus reiškinys. Dr. Mikel Delgado iš Kalifornijos universiteto Veterinarinės medicinos mokyklos aiškina, kad tai yra dažnas reiškinys ir turi keletą priežasčių.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Mokslas aiškina, kad katės yra prietemos gyvūnai. Tai reiškia, kad jos aktyviausios auštant ir sutemus, o tai susiję su jų natūraliu medžioklės instinktu. Jų vidinis biologinis laikrodis skatina jas būti aktyvesnes tokiu paros metu. Žmonės taip pat daro įtaką jų veiklai. Katės dažnai miega dieną, kol jų šeimininkai dirba, todėl vakarui kaupiasi energija.

Jos linkusios būti aktyvesnės, kai mes esame aktyvesni. Daugelis kačių globėjų būna išvykę visą dieną, o jiems grįžus namo, namuose vyksta daugiau dalykų, todėl katės gali išnaudoti visą tą energiją, kurią sukaupia gulėdamos visą dieną, sakė Delgado.

Ar jūsų katė vakarais išprotėja?

 

Dr. Delgado pabrėžia, kad yra būdų, kaip sumažinti kačių naktinį aktyvumą. Tai gali būti svarbu savininkams, kuriems sunku užmigti dėl kačių žaidimų. Šios problemos sprendimas atrodo gana paprastas. Ji siūlo suteikti katėms daugiau veiklos, kai šeimos nariai yra išvykę. Tai galima pasiekti, pavyzdžiui, naudojant dubenį, kuris apsunkina maitinimąsi arba balkone įrengus lesyklėlę, kuri suteiks katei papildomų pramogų.

Taip pat yra ir kitų paprastų būdų. Daugelis žmonių naudoja spalvingus kamuoliukus, kad patrauktų gyvūno dėmesį, o dėžutės su skanėstais taip pat yra įdomi idėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()