„Nevalgyk po 18:00!“ Mitybos specialistai atskleidė tiesą  ()

Žmogaus kūnas neturi vidinio laikrodžio, sako ekspertė.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Pexels (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/pasta-pesto-farfalle-pesto-pasta-1854245/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis yra girdėję taisyklę nevalgyti po 18:00 val., kuri neva turi teigiamą poveikį žmogaus organizmui ir yra ypač svarbi tiems, kurie nori sulieknėti. Tačiau profesionalūs mitybos specialistai šiuo klausimu turi kitokią nuomonę.

„Jūsų kūnas neturi vidinio laikrodžio, kuris rėktų jūsų ląstelėms: „Štai 18 val., laikas sukaupti svorio priauginančio maisto! Energija yra energija, nesvarbu, kada ji suvartojama“, – „Yahoo Life“ sakė Katie Schimmelpfenning, „Eat Swim Win“ įkūrėja.

Specialistė patarė orientuotis ne į valgymo laiką, o į fizinį aktyvumą. Jos teigimu, vėlyvą vakarą sportuojantiems užkandis po treniruotės yra svarbus raumenų atsistatymui ir augimui.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Taip pat žmonės, kurie dirba naktį, turėtų pavalgyti. Daugelis tyrimų taip pat įrodė, kad ne vėlyvas valgymas lemia svorio padidėjimą, o gausus valgymas vakare, sako ekspertė.

Siekiant kovoti su noru valgyti gausią vakarienę, reikia valgyti sočius pusryčius. Tai padės sumažinti alkį dienos metu ir padės išvengti persivalgymo vakare.

Savo ruožtu Ryanas Geigeris, mitybos specialistas ir knygos šia tema autorius, rekomendavo atidžiau pažvelgti į savo mitybos įpročius ir su jais dirbti, o ne kurti savavališkus laiko rėmus.

 

Jis rekomendavo valgyti ar užkandžiauti tada, kai žmogus tikrai alkanas, o ne iš nuobodulio.

„Viskas priklauso nuo to, kokius produktus pasirinksite“, – sako Geigeris. – Pasirinkimas valgyti šviežius vaisius, daržoves ar nesmulkintus grūdus labai skiriasi nuo sausainių ir saldainių.“

Tačiau jei valgymas prieš miegą turi įtakos virškinimui, kankina rėmuo ar sunku užmigti, apsvarstykite galimybę paskutinį kartą užkąsti likus 2–3 valandoms iki miego. To pakaks, kad organizmas suvirškintų maistą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: