Lengvai turėsite savo sode. Šis metodas garantuoja sėkmę  (1)

Grybų auginimas šalia namų atrodo neįmanoma užduotis. Tačiau turėdami šiek tiek žinių ir kantrybės, galėsite mėgautis šviežiais, sveikais grybais tiesiai iš savo sodo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Barbroforsberg (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/fungus-mushroom-sponge-basket-1194380/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad miško lobiai atsirastų jūsų sode, pirmiausia reikia atitinkamų medžių – tokių, su kuriais simbiozėje auga grybai. Bet tai dar ne viskas. Jums reikės dar vieno – šį kartą kulinarinio – ingrediento.

Pirmiausiai jums reikia prisirinkti grybų, kuriuos norite auginti šalia namų. Sveikus grybus atidedame virti. Sukirmiję ir nuvalytų grybų likučiai sudedami į kibirą.

Kitas žingsnis – paruošti mielių mišinį. Stiklinėje šilto (bet ne karšto) vandens ištirpinkite mielių kubelį, įberkite tris šaukštus cukraus ir tris šaukštus miltų, išmaišykite ir atidėkite valandai. Praėjus šiam laikui, supilkite mišinį į kibirą su grybais ir įpilkite lietaus vandens (vandenyje neturi būti chloro). Viską reikia gerai suminkyti ir uždengti audiniu, o po to trims savaitėms palikti tamsesnėje vietoje.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kitas žingsnis – paruošti tinkamą vietą sode – sudaryti sąlygas, panašias į miško. Grybai geriausiai auga šiltoje ir drėgnoje vietoje. Taip pat verta prisiminti, kad grybai gyvena simbiozėje su kitais augalais, nes neturi chlorofilo, reikalingo maistui gaminti. Todėl jie jį gauna iš medžių šaknų ir mainais aprūpina juos vandeniu ir mineralais. Medžiai turi atitikti grybų poreikius ir būti gana jauni (geriausia 5–10 metų).

 

Po šiais medžiais reikėtų iškasti duobes ir jas užpilti atitinkama žeme – geriausia miško žeme arba sodo žeme ir nurūgštintų durpių mišiniu. Tada paruoštu grybų ir mielių mišiniu užpilame žemę, uždengiame žieve ir palaistome lietaus vandeniu. Dabar belieka kantriai laukti rezultatų.

Pirmieji grybai gali pasirodyti jau po dvejų metų. Šis triukas garantuoja sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)