„Galiojimo laikas yra gana trumpas.“ Kiek laiko galima laikyti lašinius šaldytuve  (1)

Ar žinojote, kaip reikia laikyti lašinius ir kiek laiko juos galima laikyti šaldytuve arba rūsyje?



© Beiot (CC BY-SA 3.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Salo_(food)#/media/File:Sa%C5%82o.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei lašiniai nėra užšaldyti, jų galiojimo laikas yra gana trumpas.

Todėl juos galima pabarstyti druska, marinuoti mėgstamais prieskoniais arba tiesiog įdėti į šaldiklį ir supjaustyti plonais griežinėliais bei mėgautis su svogūnais ir česnakais.

Svarbiausia, kad lašiniai būtų laikomi vėsioje vietoje. Kambario temperatūroje produktas „pasensta“ per 5–7 dienas, pagelsta ir įgauna specifinį kvapą.

Jei lašinius pamiršite šaldytuve mėnesį ar du, jiems nutiks tas pats.

Lašinių nebegalima vartoti, jei dėl oksidacijos proceso produktas praranda naudingąsias savybes – jis gali būti kenksmingas sveikatai.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
6746 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

Kiek laiko lašinius galima laikyti šaldytuve? Šviežius lašinius puikiai tinka laikyti šaldytuve ne aukštesnėje kaip 6 laipsnių temperatūroje 4–5 dienas.

Kad produktas nesugestų ir neįgautų kitų kvapų, jis neturėtų liestis su kitais maisto produktais.

Kiaulienos lašiniai geriausiai išlaikys savo aromatines savybes, jei bus suvynioti į popierių, maistinį maišelį arba plastikinį indą.

Rūkytus lašinius rekomenduojama suvartoti per savaitę. Jei produktą marinavote, šaldytuve jį galima laikyti iki 3 mėnesių.

 

Jei nusprendėte lašinių atsargų turėti ilgam laikui, geriau juos sudėti į sandarius maišelius ir laikyti šaldiklyje.

Šviežius lašinius galima laikyti iki 30 dienų, o sūdytus ir marinuotus lašinius – iki 12 mėnesių.

Jei pjaustote gabalėliais, neatšildykite lašinių iki galo, paimkite aštrų peilį ir supjaustykite plonais griežinėliais tiek, kiek jums reikia. Kai nėra šviesos, šaldiklyje lašiniai išstovės dar 2 dienas.

Rūsyje yra didelė drėgmė. Todėl sausai vytintus lašinius turėtumėte laikyti tik stiklainiuose arba marinuotus sūryme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(11)
(4)
(7)

Komentarai (1)