„Greičiau užmigsite ir pabusite žvalūs.“ Prieš miegą padarykite vieną dalyką  ()

Gydytojas davė patarimą, ką daryti, kad geriau išsimiegotumėte.



© Diz_Daily (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/relaxed-woman-bedroom-resting-7772958/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daktaras Timothy Milleris nusprendė išsklaidyti mitus apie kojinių mūvėjimą miego metu. Jo nuomonė ypač prieštarauja teiginiams, kad tai nehigieniškas įprotis ir trukdo palaikyti tinkamą kraujotaką. Gydytojas atkreipia dėmesį, kad mūvėdami kojines greičiau užmigsite ir pabusite žvalūs. Visų pirma, tai padeda palaikyti tinkamą termoreguliaciją naktį. Organizmui lengviau palaikyti reikiamą temperatūrą ir subalansuoti naktį atsirandantį šilumos padidėjimą ir praradimą. Gydytojas pabrėžia, kad pėdos yra vienas iš pagrindinių šilumos nuostolių šaltinių, dėl kurių galite pabusti. Kojinių dėka kūnas turės sunaudoti mažiau energijos kūnui šildyti, todėl ryte pabusite pailsėję.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3278 2

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Miegojimas mūvint kojines taip pat gali būti aukščiausios klasės odos priežiūros būdas. Pėdos, ant kurių dieną laikosi visas kūno svoris, kartais apleidžiamos. Atsiranda nuospaudų ir suragėjęs epidermis, laikui bėgant gali atsirasti įtrūkimų ir žaizdelių. Sausa oda reikalauja ypatingos priežiūros, todėl verta žinoti, kad veikti galime net ir naktį.

Todėl nakčiai rekomenduojama naudoti drėkinamuosius kremus. Jei kojines mūvėsime pėdas pasitepę kremu, iš kosmetikos gaminių veikliosios medžiagos efektyviau prasiskverbs į odą. Kartu nereikės jaudintis, kad didžioji dalis kremo liks ant patalynės.

 

Kojinės neturėtų būti aptemptos ar spausti pėdų. Jos turi būti pagamintos iš kvėpuojančių medžiagų. Puikiai tiks medvilninės kojinės. Šaltesnėmis naktimis galite mūvėti vilnones kojines.

Visgi, nerekomenduojama miegoti mūvint kojinių sergantiems širdies ligomis ir žmonėms, kuriems diagnozuotos kraujagyslių ligos. Dažnai tokios būklės sukelia kojų patinimą, o tokiais atvejais kojinės gali pabloginti kraujotakos sistemos problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(8)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()