Ne drakonas ir ne roplys. Keistas gyvūnas su ragais. „Gaubia paslaptis“ (Foto, Video)  ()

Stačiakampės galvos su ragais šonuose krūmuose beveik nesimato. Štai ir esmė – gyvūnas susilieja su aplinka ir tampa nematomas. Tačiau kai jis juda, gali susidaryti įspūdis, kad mus stebi mažas drakonas.


Didžiaausis lėlys
Didžiaausis lėlys
© Ekrano kopija | https://x.com/ausgeo/status/1844264236232385000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau tai ne drakonas ar roplys, o paukštis – didžiaausis lėlys (great eared nightjar, Lyncornis macrotis). Nors apie jį dar gana mažai žinoma.

Didžiaausiai lėliai gyvena Indijoje ir Pietryčių Azijoje.

Plunksnos ant galvos šonų taip primena ragus, kad šie paukščiai panašūs į mažus drakonus ar driežus. Kaip nėra raguotų paukščių, taip ir jie nėra raguoti. Tai iliuzija, o šio fenomenalaus gyvūno atveju viskas yra iliuzija.

Paukštis remiasi strategija likti nematomam, nebent jis judėtų. Ir jei kas nors jį pamatys, paukštis vis tiek bandys apgauti savo priešininką.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10826 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Paukštis tikisi, kad jei kas nors jį pastebės, manys, kad tai roplys. Arba net gyvatė. Kai jie yra sutrikdomi arba kai priešas per arti priartėja prie jų lizdo, kartais lėliai pradeda gasdinti. Jis ištiesia savo kūną į priekį ir šnypščia kaip gyvatė.

Todėl plėšrūnas pagalvos ar verta rizikuoti, geriau padarą palikiti ramybėje. Ramybė atogrąžų miškų pasaulyje yra siekiamybė.

O kai lėlys ativeria savo snapą, poveikis yra dar stulbinantis, nes jis iš tikrųjų atrodo kaip drakonas, atveriantis burną spjauti ugnį.

 

Šios didelės burnos jam reikia medžioklei, daugiausia naktį. Lėliai yra naktiniai paukščiai. Tai reta, nes dauguma paukščių yra dieninės rūšys.

 

 

Šie paukščiai maitinasi vabzdžiais, tačiau gali sumedžioti ir didesnį grobį, pvz., mažą stuburinį.

Jie skraido puikiai ir gali pasiekti tikrai didelį greitį. Netgi kalbama apie 100 kilometrų per valandą, o tai nemenkas iššūkis tamsoje atogrąžų miškuose.

Tačiau mažai žinoma apie šiuos paukščius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()