„Rasti po 100 metų…“ Evereste rastas kraupus radinys (Foto, N-18)  ()

Bėgant metams daugybė žmonių ieškojo Irvino kūno, iš dalies dėl to, kad 22 metų vyras, kaip teigiama, turėjo fotoaparatą galbūt su draugų nuotrauka.



© Ekrano kopija | https://x.com/nypost/status/1844760050708955260/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Evereste buvo rasti 1924 metais čia dingusio alpinisto palaikai. Kai tai sužinojo jo šeima, jie lengviau atsiduso, nes visus šiuos metus nežinojo apie jo likimą. Apie tai rašo BBC.

Alpinistų komanda, filmuojanti „National Geographic“ dokumentinį filmą, tirpstant ledui ant ledyno aptiko batą. Ekspertai spėja, kad batas priklausė Andrew Comyn „Sandy“ Irvinui, kuris 1924 m. birželį dingo bandydamas įkopti į Everestą su savo partneriu George'u Mallory.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10826 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Irvino produkterėčiai Julie Summers šis radinys buvo nepaprastas.

„Aš tiesiog sustingau… Visi buvome praradę viltį, kad bus rasti bet kokie jo pėdsakai“, – BBC sakė ji.

 

 

Bėgant metams daugybė žmonių ieškojo Irvino kūno, iš dalies dėl to, kad 22 metų vyras, kaip teigiama, turėjo su savimi fotoaparatą su neišryškinta juostele viduje, galbūt su draugų nuotrauka.

 
 

 

Iki šiol Irvino šeima pateikė DNR mėginį, patvirtinantį, kad kojos su batu likučiai tikrai priklauso jam. Ant batų viduje rastos kojinės yra vardo etiketė su užrašu „AC Irvine“.

Irvinas ir Mallory paskutinį kartą gyvi buvo matyti 1924 m. birželio 8 d., kai jie buvo pakeliui į Everesto viršūnę. Mallory kūną amerikiečių alpinistas rado tik 1999 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()