Bendradarbiavimo su Rusija neliks  ()

CERN nutrauks bendradarbiavimo susitarimus su Rusijos tyrėjais



© technologijos.lt

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos branduolinių tyrimų organizacija, plačiau žinoma kaip CERN, patvirtino nuo 2024 metų lapkričio 30 dienos nutraukianti prieigą prie savo įrangos maždaug 500 su Rusijos institucijomis susijusių mokslininkų. CERN yra tarpvyriausybinė organizacija, naudojanti didžiausią pasaulyje dalelių greitintuvą, esantį Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje.

Rusijos mokslininkams taikomi suvaržymai yra 2022 metais paskelbto sprendimo pasekmė. Organizacijos bendradarbiavimas su Baltarusia baigėsi 2024 metų birželio gale

Privalomus sprendimus galintis priimti CERN taryba patvirtino, kad šių veiksmų ji nusprendė imtis dėl RF vykdomos karinės invazijos į Ukrainą padedant Baltarusiai. „Dabar yra mažiau, nei 500 naudotojų, kurie tebėra susiję su Rusijos institucijomis, daugelis iš jų ten negyvena,“ sakė CERN atstovė Sophie Tesauri. Ji pabrėžė, kad CERN nares valstybes neramina kooperacija su Rusijos institucijomis, bet santykiai su mokslininkai iš Rusijos ir Baltarusios, kurie su CERN susiję kitais susitarimais nes tęsiami.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8970 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nors Rusija nėra CERN narė, stebėtojos statusą ji išlaikė ne vieną dešimtmetį. Netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų pradžioje, CERN paskelbė suspenduosianti Rusijos kaip stebėtojos statusą ir neužmegs naujų sandarbių su ja. Tačiau maždaug 1000 Rusijos naudotojų organizacija nutarė nepašalinti.

 

 

Besitęsiantis karas prisidėjo prie stipraus smegenų nutekėjimo iš Rusijos. Sausį internetinis Rusijos leidinys Novaya Gazeta Europe pranešė, kad nuo 2022 vasario 24 d. prasidėjusios plataus masto invazijos Rusiją paliko mažiausiai 2500 mokslininkų .

Rebecca Trager
www.chemistryworld.com




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()