Ar laikotės dietos, bet kilogramai netirpsta? Štai kas tai gali sukelti  ()

Vien dietos ir fizinio aktyvumo nepakanka.



© happyveganfit (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/remove-weight-loss-slim-diet-4559346/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antvorio metimo procesas daugeliui žmonių yra nemenkas iššūkis. Kartais, nepaisant visų jūsų pastangų, svoris išlieka nepakitęs, o tai atbaido jus nuo tolesnių pastangų. Kur ieškoti problemos priežasties, kai laikotės dietos, bet nematote tenkinamų rezultatų?

Kalorijų deficitas – itin svarbi problema metant svorį ir dažniausiai yra kaltas dėl to, kad nepavyksta numesti nereikalingų kilogramų.

Norint tinkamai apskaičiuoti savo individualų kalorijų deficitą, verta pasitelkti specialisto – asmeninio trenerio ir dietologo pagalbą arba pasitelkti internetines kalorijų deficito skaičiuokles, kurios gali pateikti apytikslę kalorijų vertę, kurią turėtumėte suvartoti kasdien, kad numestumėte nereikalingus kilogramus.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau problema iškyla ir tada, kai kalorijų deficitas... per didelis. Dėl labai mažai kalorijų turinčios dietos gali sulėtėti medžiagų apykaita. Kad būtų taupoma energija, organizmas pradeda veikti lėčiau, o tai apsunkina riebalų deginimą. Be to, valgydami per mažai galite jaustis alkani, o tai padidina persivalgymo riziką.

Tokie veiksniai kaip stresas, miego trūkumas ir vandens susilaikymas organizme taip pat gali būti kaltininkai. Didelis streso lygis ir miego trūkumas dažnai yra susiję. Šie veiksniai turi didžiulę įtaką organizmo veiklai, taip pat svorio metimui ir tinkamai medžiagų apykaitai.

 

Dėl jų gali padidėti kortizolio, streso hormono, skatinančio riebalų susilaikymą, kiekis, ypač pilvo srityje. Kortizolis taip pat gali skatinti jūsų apetitą, todėl galite valgyti didesnes porcijas.

Todėl sveikai gyvensenai svarbu užtikrinti pakankamą miego kiekį, vengti streso ar sumažinti jo poveikį, kontroliuoti hormonų pusiausvyrą.

Hormoniniai sutrikimai, tokie kaip atsparumas insulinui, hipotirozė ar policistinių kiaušidžių sindromas, gali paveikti medžiagų apykaitą ir apsunkinti svorio metimą. Jei svorio problema išlieka, verta pasikonsultuoti su gydytoju ir pasitikrinti hormonų lygį.

 

Paskutinis veiksnys yra fizinis aktyvumas. Nereikia kasdien lankytis sporto salėje ar bėgioti ilgų distancijų, kad numestumėte perteklinį svorį. Tačiau turėtumėte palaikyti saikingą ir reguliarią veiklą bent tris kartus per savaitę.

Jei jūsų dieta nepalaikoma pakankamai mankštos, gali būti sunkiau pastebėti svorio metimo rezultatus. Vien kalorijų deficito kartais gali nepakakti. Paprasčiau tariant, fizinis aktyvumas padeda deginti kalorijas ir išlaikyti raumenų masę, o tai pagreitina medžiagų apykaitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()