„Į kavą įpilkite pusę arbatinio šaukštelio.“ Tai tikras hitas!  ()

Šis kavos pagardinimas sparčiai populiarėja.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© chico明 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/coffee-hands-preparation-pouring-6600644/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugeliui žmonių aromatinga ir skani kava yra tobulo ryto sinonimas. Tačiau ne visi žino, kad nepastebimas priedas gali ne tik pakeisti jos skonį, bet ir paversti ją daugelio sveikatos problemų žudike. Įdėkite šį ingredientą į kavą vietoj pieno ir greitai atsisveikinsite su šia varginančia problema.

Kava dėl joje esančio kofeino padeda padidinti energijos lygį, skatina jus veikti. Joje taip pat gausu antioksidantų, kalio ir B grupės vitaminų, turinčių stiprų antioksidacinį potencialą. Joje esantys junginiai gali apsaugoti nuo aterosklerozės, insulto ir širdies priepuolio.

Mokslininkai pabrėžia, kad išgeriant du ar tris puodelius kavos per dieną papildomai galima apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų, 2 tipo diabeto ir Alzheimerio ligos. Tačiau saikas būtinas. Priedai taip pat gali būti svarbūs – nors kai kurie yra keisti (ir net šiek tiek šlykštoki iš pirmo žvilgsnio), galiausiai jie kavą paverčia tikru sveikatos lobiu.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10826 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Nors tai atrodo visiškai neįprasta, šis kavos pagardinimas žinomas daugelį metų. Kavos derinys su alyvuogių aliejumi – itin populiarus, pavyzdžiui, Singapūre ar Tibete – pastaruoju metu galima paragauti ir Europoje (populiariausių kavinių valgiaraštyje yra panašus pasiūlymas, vadinamas oleato).

Alyvuogių aliejus, vadinamas „skystu auksu“, laikomas vienu sveikiausių augalinių riebalų. Turtingas vitaminų ir mineralų, turi įtakos širdies ir kraujagyslių sistemos būklei, padeda mažinti kraujospūdį ir teigiamai veikia cholesterolio kiekį. Vartojant reguliariai, jis taip pat gali sumažinti demencijos ir Alzheimerio ligos riziką. Bet kas nutinka, kai įdedame jo į kavą?

 

Kai kurie žmonės mano, kad išgėrę kavos su alyvuogių aliejumi ilgiau jaučiasi sotūs. Kiti teigia, kad riebalų pridėjimas turėtų sulėtinti kofeino įsisavinimą į organizmą ir taip pailginti jo poveikį. Kiti pabrėžia, kad alyvuogių aliejus sušvelnina kavos rūgštingumą – todėl gėrimo nebereikia saldinti. Tačiau mokslininkai neturi konkrečių tyrimų, kurie patvirtintų šias prielaidas. Tačiau jie pasikliauja kavos ir alyvuogių aliejaus sudėties analize – nurodo, kad alyvuogių aliejaus pridėjimas į gėrimą gali būti protingas būdas užtikrinti tinkamą alyvuogių aliejaus dozę kasdien. Bet ne tik tai.

 

Kava žymiai pagreitina žarnyno peristaltiką. Alyvuogių aliejaus pridėjimas dar labiau sustiprins šį efektą. Efektas? Metabolizmo gerinimas, uždegimo mažinimas ir vidurių užkietėjimo sukelto pilvo skausmo pašalinimas. Todėl oleato kava traktuojama kaip natūralus vidurius laisvinantis vaistas. Kai kovojate su vidurių užkietėjimu, įtraukite šią kavą į savo kasdienę mitybą.

Galite paruošti tik iš dviejų ingredientų: šviežiai užplikytos kavos ir pusės arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus. Sumaišykite abu produktus, bet nedėkite jokių kitų priedų – cukraus, pieno ar grietinėlės. Tačiau galite pabandyti pridėti kardamono, cinamono ar kakavos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: