Mitybos specialistai įvardijo prieskonį nr. 1 širdies sveikatai: mažina kraujospūdį, padeda išvengti insulto  ()

Atsižvelgiant į tai, kad širdies ir kraujagyslių ligos išlieka pagrindine suaugusiųjų mirties priežastimi Jungtinėse Amerikos Valstijose, verta kuo labiau rūpintis širdies sveikata.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© OleksandrPidvalnyi (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/spices-market-flavor-ingredients-6786608/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveikesnė mityba ir fiziniai pratimai yra puikūs būdai, kaip pagerinti širdies būklę, tačiau yra ir kitų veiksnių, darančių įtaką širdies sveikatai, pavyzdžiui, tinkamų prieskonių vartojimas.

Kaip rašo „Eatingwell“, daugelio mitybos specialistų nuomone, širdies sveikatai naudingas prieskonis Nr. 1 yra česnakas.

„Dėl įvairių sveikatai naudingų savybių česnakas yra vienas geriausių prieskonių širdies sveikatai, – sako mitybos specialistė Laura M. Ali.

Kaip aiškina mitybos specialistė Veronika Rouse, česnakuose gausu antioksidantų, pavyzdžiui, alicino, kuris padeda mažinti cholesterolio kiekį ir kraujospūdį.

[EU+Kuponas] Būtinas visiems! Fantastiškos galimybės. Aukščiausios klasės pramoninio lygio endoskopas už juokingą kainą
3351

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Įdomu tai, kad alicinas atsiranda tik česnaką supjausčius ar sumalus, todėl, kai česnaką ruošiate receptui, tuo pačiu padidinate alicino kiekį. Be antioksidanto vaidmens, česnakas pasižymi ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Klinikinių tyrimų analizė parodė, kad česnakų papildai iš tikrųjų mažina uždegimo žymenų kiekį.

Mitybos specialistai taip pat pažymi, kad česnako antioksidacinės ir priešuždegiminės savybės yra dvigubai efektyvios saugant kraujagyslių funkciją.

„Yra įrodymų, kad česnakų vartojimas gali pagerinti arterijų elastingumą, todėl kraujas gali tekėti sklandžiau, taip pat gali padėti sumažinti kraujospūdį“, – sako Ali.

 

Be to, česnakai gali apriboti oksidacinę kraujagyslių sienelių žalą ir galbūt sumažinti apnašų susidarymą – veiksnius, kurie skatina insulto atsiradimą.

Česnaką galite naudoti patiekaluose, kad paįvairintumėte padažus ir užpilais, jo dėti į daržoves, o liesų baltyminių produktų, pavyzdžiui, kalakutienos krūtinėlės ar lašišos, skonį galite pagerinti česnaku, rašo unian.net.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()