Tai geriausi riebalai kiaušinienei kepti. Staigmena?  (1)

Praturtins patiekalą skoniu ir aromatu.



© Uriel Mont (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/anonymous-man-frying-eggs-on-skillet-6271492/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiaušinienė maistinga, soti, skani ir greitai paruošiama. Tai yra vienas dažniausiai pusryčiams ruošiamų patiekalų. Tačiau prieš ją kepant, verta žinoti, kokie riebalai geriausi kiaušinienei kepti.

Norėdami gauti didžiausią maistinę vertę iš kiaušinių, nepamirškite juos tinkamai termiškai apdoroti. Aukšta temperatūra, pavyzdžiui, kepant ar verdant kiaušinius, gali sumažinti organizmui vertingų maistinių medžiagų kiekį. Taigi, kaip paruošti kiaušinius, kad jie būtų efektyvus vitaminų ir mineralų šaltinis?

Dietologas dr. Bartek Kulczyński atkreipia dėmesį, kad minkštai virti kiaušiniai lengviau virškinami. Taip pat lengvai virškinama kiaušinienė, paruošta garuose arba su trupučiu sviesto ir šiek tiek sutraukta.

„Per ilgai kepant kiaušinienę, kiaušiniuose esantis cholesterolis oksiduojasi į kenksmingą, aterogeninę formą“, – sako Kulczyński.

Kietai virtų kiaušinių valgymas gali sukelti pilvo skausmą, vidurių užkietėjimą ir pilvo pūtimą.

[EU+Kuponai] „Winter Sale 2025“! Kainos nutirpo 60 %. Energijos stotelės, dulkių siurbliai, vaizdo projektoriai ir kt. Ribotas kiekis (Video)
2532

„Winter Sale 2025“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-01-28

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4, tarnaus 10+ metų

2) „JIGOO C500“ - rekordinės kainos 500W belaidis dulkių siurblys

3) „Wanbo T2 Ultra“ - 1080P, Android TV 11, Netflix ir kt. už fantastišką kainą

Išsamiau

Baltymų iš virtų kiaušinių – minkštai virtų arba šiek tiek plaktų – virškinamumas yra labai didelis – 91%, o žaliuose kiaušiniuose esančių baltymų virškinamumas yra tik 51% – informuoja dietologas, remdamasis moksliniais tyrimais.

Tai – geriausi riebalai kiaušinienei kepti. Staigmena?

Dabar, kai žinome, kad verta valgyti lengvai keptą kiaušinienę, turime savęs paklausti, kokius riebalus naudoti jai kepti. Mitybos specialistai atkreipia dėmesį į du produktus, tiksliau vieną, bet skirtingomis formomis. Kalbame apie sviestą.

Svieste galime kepti kiaušinienę, tačiau turime atsiminti, kad jis turi žemą dūmų tašką, todėl gali greitai sudegti, o tai neabejotinai turės neigiamos įtakos sveikatai. Jei norime svieste kepti kiaušinienę, tai daryti reikėtų kuo efektyviau ir greičiau, kad sviestas neperkaistų ir neprisviltų.

Kur kas geriau kiaušinienę kepti su lydytu sviestu (ghee). Tada nereikės jaudintis, kad sviestas pradės degti per anksti. Be to, kiaušinienės kepimas lydytame svieste praturtins patiekalą sviestiniu skoniu ir aromatu, o kiaušinienės atveju tai netgi pageidautina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)