Blogiausias bananų laikymo būdas. Štai kodėl jie taip greitai pajuoduoja  ()

Bananuose gausu kalio, kuris palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, taip pat yra triptofano – aminorūgšties, skatinančios „laimės hormono“ – serotonino – gamybą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Manuel Joseph (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/top-view-photography-of-yellow-bananas-and-two-peppers-57556/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogiausias bananų laikymo būdas. Štai kodėl jie taip greitai pajuoduoja. Atkreipkite dėmesį į kaimynystę su kitais vaisiais.

Kaip aiškina lenkų portalas Pysznosci.pl, bananai išskiria etileną – dujas, kurios pagreitina jų nokimo procesą. Veikiant etilenui, chlorofilas suyra, todėl žievelės spalva pasikeičia iš geltonos į rudą arba juodą. Tai ypač pasakytina apie šiltas ir drėgnas sąlygas.

Laikant bananus šalia kitų vaisių, pavyzdžiui, obuolių, kurie taip pat išskiria etileną, nokimo procesas paspartėja. Beje, jei bananus laikysite šaldytuve, jų minkštimas ilgiau išliks šviežias, tačiau žievelė greičiau patamsės.

[EU+Kuponas] 270€ pigiau ir su dovanomis! Tobulas robotas siurblys. Galimybės iš ateities ir juokinga kaina (Video, „Narwal Freo X Ultra“)
2357 2

Žemiausia fiksuota kaina

Specialus kuponas

Papildomai dovanų

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė ir galimybės

Išsamiau

Štai kelios paprastos taisyklės, kurios prailgins jūsų bananų šviežumą ir patrauklią išvaizdą:

  • Laikykite juos toliau nuo kitų vaisių. Palikite bananus atskiroje vietoje, toliau nuo obuolių, kriaušių ar kitų „etileno kaimynų“.
  • Pasirinkite sausą ir vėsią vietą, bet nedėkite jų į šaldytuvą, jei norite išsaugoti geltoną žievelės spalvą.
  • Bananų kekės galą apvyniokite maistine plėvele – tai sumažins etileno išsiskyrimą ir sulėtins nokimą.
  • Pakabinkite bananus. Jei yra būdas juos prie kažko prikabinti, kad jie kabėtų, puiku. Bananų žievelės nelies paviršių ir ilgiau išlaikys patrauklią išvaizdą.

 

Galiausiai verta prisiminti, kad bananai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki. Juose gausu natūralių cukrų (gliukozės, fruktozės, sacharozės) ir angliavandenių, todėl greitai prisotina organizmą energija, todėl yra puikus užkandis aktyviems žmonėms.

Be to, bananuose gausu kalio, kuris palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą, taip pat yra triptofano – aminorūgšties, skatinančios „laimės hormono“ – serotonino – gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: