Maisto produktai, kurių negalima kepti folijoje: štai kodėl  ()

Profesionalūs virėjai nerekomenduoja naudoti aliuminio folijos kepant kai kuriuos patiekalus orkaitėje, ir štai kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Folija yra nepakeičiama kiekvienos šeimininkės pagalbininkė gaminant maistą. Ji dažnai naudojama mėsai, žuviai ir įvairioms daržovėms kepti. Kokių produktų nereikėtų kepti aliuminio folijoje, ir štai kodėl.

Bulvės. Šiose daržovėse yra daug sulčių, todėl kepant folijoje jos gali tapti vandeningos. O vietoj apetitą keliančių bulvių su traškia plutele galite gauti virtą patiekalą. Norint orkaitėje iškepti bulvių su traškia auksine plutele, geriau jas kepti be folijos.

[EU+Kuponai] „Winter Sale 2025“! Kainos nutirpo 60 %. Energijos stotelės, dulkių siurbliai, vaizdo projektoriai ir kt. Ribotas kiekis (Video)
10858

„Winter Sale 2025“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-01-28

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4, tarnaus 10+ metų

2) „JIGOO C500“ - rekordinės kainos 500W belaidis dulkių siurblys

3) „Wanbo T2 Ultra“ - 1080P, Android TV 11, Netflix ir kt. už fantastišką kainą

Išsamiau

Pomidorai. Profesionalūs virėjai nepataria kepti mėsos, žuvies ir kitų daržovių su pomidorais folijoje. Šiose daržovėse yra rūgščių, kurios, reaguodamos su aliuminiu, suteikia patiekalams metalo skonį.

Kopūstai. Jei baltuosius kopūstus kepsite aliuminio folijoje, jie praras savo skonį ir išvaizdą, virs daržovių tyrele. Be to, kopūstai išskiria daug sulčių, todėl kepdami folijoje jie vis tiek įgaus metalo skonį.

 

Prieskoniais pagardinti patiekalai. Paprika, ciberžolė ir aštrieji pipirai veikiami aukštos temperatūros pakeičia savo savybes, o tai gali neigiamai paveikti aliuminio folijoje gaminamo patiekalo skonį, rašo tsn.ua.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()