„Daugiau omega-3 nei vienoje lašišos porcijoje.“ TOP 5 produktai ()
Šie riebalai turi būti gaunami su maistu.

© Valeria Boltneva (free to use) | https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-sliced-salmon-1683545/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Mūsų organizmas omega-3 pats negamina, todėl itin svarbu papildyti kasdienę mitybą. Šie riebalai turi būti gaunami su maistu, skelbia Sports.kz su nuoroda į Ferra.ru.
Štai keletas maisto produktų, kuriuos galite valgyti vietoj lašišos, kad gautumėte omega-3 riebalų rūgščių.
Graikiniai riešutai. 30 gramų graikinių riešutų porcijoje yra apie 2500 mg ALA (alfa-linoleno rūgšties). Tai vienintelis omega-3 šaltinis tarp riešutų. Be to, jie yra labai universalūs.
|
Chia sėklos. 30 gramų = maždaug 5000 mg ALA omega-3
Wendy Bazilian, dietologė ir podcast'o „1000 Waking Minutes“ autorė ir vedėja, pažymi, kad vienoje porcijoje chia sėklų yra daugiau omega-3 nei vienoje lašišos porcijoje. Nors omega-3 rūšis skiriasi.
Skumbrė. 100 g šios žuvies porcijoje yra 5130 miligramų DHA ir EPA Omega-3. Skumbrė taip pat yra ekonomiškesnis ir ekologiškesnis pasirinkimas nei kai kurios kitos žuvų rūšys.
Silkė. 100 gramų = maždaug 2300 mg DHA ir EPA Omega-3. Tai universali ir skani žuvis. Vidutinio dydžio silkės filė, sveriančioje 180 g, yra 3180 mg Omega-3.
Kanapių sėklos. 3 valgomieji šaukštai = maždaug 2000 mg ALA omega-3. Lukštentose kanapių sėklose yra idealus omega 6 ir omega 3 riebiųjų rūgščių santykis. Suvalgius vos porą arbatinių šaukštelių kanapių sėklų maistui, į organizmą patenka net apie 10 gramų baltymų bei toks pats kiekis omega (nepakeičiamųjų) riebalų rūgščių.