„Šią arbatą geria karalienė.“ Mažina cholesterolio kiekį ir gerina širdies sveikatą  ()

Yra flavonoidų ir antioksidantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalienė Camilla, kuriai 77 metai, turi savo jaunystės, sveikatos ir ilgaamžiškumo paslaptį. Ją sudaro subalansuota mityba ir vienas gėrimas, kurį ji mėgsta, praneša į RBC.

„Tai arbata, mažinanti cholesterolio kiekį ir gerinanti širdies sveikatą“, – rašoma straipsnio „Daily Express“ antraštėje.

Karalienė Camilla neseniai buvo pastebėta gerianti juodąją arbatą su cinamonu ir apelsinais. Tada ji pirko kalėdines dovanas „Fortnum & Mason“ Londone.

[EU+Kuponai] „Valentines Day 2025“ išpardavimas! Mažiausios kainos + dovanos. Vaizdo projektoriai, žaidimų ekranai, siurbliai ir kt. Ribotas kiekis
11144 2

„Valentine's Day 2025“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-02-14

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „ETOE Seal Pro“ - 1080P, 1000 ANSI, Google TV vaizdo projektorius, dovanų „Tronsmart“ belaidė garso kolonėlė

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius, dovanų „Tronsmart“ belaidė garso kolonėlė

3) „JIGOO C200“ - rekordinės kainos 350W belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Kadangi arbata JK yra ne tik kultūros simbolis, karališkasis pasirinkimas kelia klausimą: kurios arbatos yra sveikiausios?

Šeimos gydytojas daktaras Donaldas Grantas pasakoja apie arbatos su cinamonu ir kitų šio gėrimo rūšių naudą sveikatai.

Camillos pasirinkta juodoji arbata su cinamonu ir apelsinais turi daug naudos mūsų organizmui.

„Pirma, šiame gėrime yra antioksidantų, kurie mažina uždegimą ir stiprina imunitetą. Be to, cinamono buvimas turi nemažai naudos sveikatai, ypač padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir širdies ligų riziką“, – pažymėjo gydytojas.

 

Juodoji arbata yra dar viena gėrimo rūšis, atkeliavusi iš Kinijos apie XVII a. Naudojant tuos pačius lapus kaip ir žaliosios arbatos, taikomas kitoks gamybos procesas, kurio metu prieš džiovinimą leidžiama lapams visiškai oksiduotis, suteikiant jiems tamsesnę išvaizdą.

Skonis paprastai yra stipresnis nei daugelio kitų arbatų, tačiau tai vis tiek yra neįtikėtinai sveikas pasirinkimas. Šiame gėrime yra flavonoidų ir antioksidantų, kurie įvairiais būdais palaiko mūsų gerovę, įskaitant smegenų veiklą ir širdies ir kraujagyslių sveikatą. Juodojoje arbatoje esanti aminorūgštis L-teaninas padeda žmonėms išlikti susikaupusiems ir budriems.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: