„Tai ne citrina ir net ne serbentai.“ Paslaptis atskleista. Kur yra daugiausiai vitamino C ()
„Yra rekordininkės.“

© Lisa from Pexels (free to use) | https://www.pexels.com/photo/selective-focus-photography-of-person-holding-sliced-lemon-1843837/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Vitaminas C yra vienas nestabiliausių. Jį greitai sunaikina terminis apdorojimas. O jo trūkumas – pavojingas. Paimkime, pavyzdžiui, skorbutą, kurį sukelia ūmus vitamino C trūkumas. Ši liga paliko rimtą pėdsaką žmonijos istorijoje. Todėl daktaras Aleksandras Miasnikovas įvardijo produktus, kuriuose yra daug vitamino C. Tai ne citrina ir net ne serbentai.
Gydytojas pažymėjo, kad vitaminas C yra labai svarbus organizmui. Jis dalyvauja kolageno, kuris užtikrina kremzlinio audinio elastingumą, sintezėje. Jis taip pat mažina vėžio riziką ir aktyviai dalyvauja folio rūgšties apykaitoje. Be to, jis stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo peršalimo ligų.
|
Medikų teigimu, geriausias vitamino C šaltinis yra erškėtuogės.
„Bulvėse – bulvių odelėje – vitamino C taip pat visiškai pakanka. Tačiau erškėtuogės yra rekordininkės“, – pabrėžė gydytojas.
Tačiau per didelis vitamino C vartojimas gali sukelti ir nepageidaujamų pasekmių – inkstų akmenų susidarymą.
„Jei turite padidėjusį geležies kiekį, vitaminą C turėtumėte vartoti labai, labai atsargiai“, – perspėjo kardiologas.