[Patarimas] „Kodėl ryžiai restoranuose skanesni? Viskas priklauso nuo vieno paprasto ingrediento“  ()

Tai leidžia atskleisti skonio subtilybes.


Ryžiai
Ryžiai
© Ocdp, CC0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Meshi_001.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įpylus acto ryžių virimo metu, rezultatas gali smarkiai pasikeisti – tokią išvadą padarė profesionalūs šefai, tarp jų ir garsusis Niujorko Abhishekas Sharma, rašo „Sterlegrad.ru“.

Specialistas teigė, kad šis paprastas kulinarinis triukas gali pagerinti ryžių struktūrą, skonį ir tekstūrą, todėl patiekalas bus ne tik skanesnis, bet ir vizualiai patrauklesnis.

Anot šefo, actas veikia ryžiuose esantį krakmolą, skatindamas jo irimą. Tai padeda išvengti grūdų sulipimo, ypač ilgagrūdžių veislių, tokių kaip basmati. Be to, kiekviena acto rūšis gali pridėti savo skonį: obuolių sidro actas suteikia šiek tiek saldumo, ryžių actas – subtilaus aromato, o klasikinis baltas actas išlieka neutralus, neužgožiantis pagrindinių patiekalo natų.

[Vokietija] Tik 52,99€ už 2300W elektrinį maišytuvą - nuostabus daiktas statyboms ir remontui
3452 3

Labai žema kaina

Iš Vokietijos - itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puiki kokybė ir funkcionalumas

Išsamiau

Savo virtuvėje „Madam Ji Ki Shaadi“ restorane Bleeckerio gatvėje A. Sharma reguliariai naudoja šią techniką. Jo degustaciniame meniu, įkvėptame Indijos vestuvių tradicijų, visada yra patiekalų su actu pagardintais ryžiais. Toks požiūris, jo nuomone, leidžia atskleisti skonio subtilybes ir pasiekti idealią tekstūrą.

Ekspertai rekomenduoja į kiekvieną puodelį ryžių įpilti pusę arbatinio šaukštelio acto. Tačiau svarbu atsiminti, kad valymui skirtas actas skiriasi rūgštingumu ir netinka kulinariniams tikslams.

 

Actas ne tik pagerina ryžių kokybę, bet ir neleidžia jiems pervirti, todėl jis yra nepakeičiamas sušių ar keptų ryžių receptų ingredientas. Tinkamai laikant, virti ryžiai išsaugos savo savybes 4–6 dienas.

Iš likučių galima pagaminti vienodai skanius patiekalus – nuo ​​pudingo iki greitai keptų ryžių. Svarbiausia tinkamai juos pašildyti ir nelaikyti gaminio ilgiau nei nurodytas laikas. Ir su trupučiu acto gausite purius, kvapnius ryžius, nesvarbu, kaip juos gaminsite – puode, greitpuodyje ar ryžių viryklėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: