[Patarimas] „Ką įmaišyti į rytinę kavą, kad atrodytumėte jauniau. Ne visi apie tai žino“  (2)

Jo netenka apie 50%.


Kavos puodelis
Kavos puodelis
© daSupremo, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Coffee_in_white_cup.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kolageno įtraukimas prie rytinės kavos yra naujas būdas išlaikyti jaunatvišką odą, sveikus sąnarius ir grožį. Toks paprastas įprotis gali rodyti pastebimą poveikį vos per kelias savaites. 

„Įdėkite jo į savo rytinę kavą, kad atrodytumėte jaunesni: ne visi apie tai žino“, – rašo „RBC-Ukraina“ („Styler“ projektas), remdamasi neurobiologo Roberto Love'o „TikTok“ puslapiu.

Pasak gydytojo, kolageno baltymų įtraukimas į rytinį ritualą gali padėti sumažinti raukšlių atsiradimą.

[EU+Kuponai+PAPILDYMAS] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! Šlifuoja, poliruoja ir kt. Super gausus rinkinys + dyzelinis oro šildytuvas su APP
2578 3

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Tyrimai rodo, kad moterys, vartojančios kolageno baltymų papildus, turi stipresnius kaulus, raumenis ir mažiau raukšlių ant veido. Todėl kolagenas ne tik nuostabiai jaunina odą, bet ir teigiamai veikia kaulų tankį bei raumenų jėgą.

Kolagenas yra baltymas, kuris padeda formuotis organizmo jungiamiesiems audiniams, įskaitant raiščius, raumenis, sausgysles ir odą, kurie visi nyksta mums senstant.

Iki 55 metų moterys greičiausiai netenka apie 50% savo odoje esančio kolageno. Paprastas būdas tai įtraukti į savo rutiną – įmaišyti jo į kavą. Kartu su kava kolageno baltymai yra puikaus skonio ir suteikia energijos po rytinės kavos puodelio.

Oda sudaryta iš 70–80% įvairių rūšių kolageno, kurį organizmas gamina natūraliai, tačiau senstant jo kiekis mažėja. Gyvenimo būdas ir mityba taip pat gali turėti tam įtakos.

 

Kolageno baltymų papildo įtraukimas į savo mitybą gali padėti atrodyti jaunesniems, stiprinti kepenis, apsaugoti organizmą nuo tam tikrų ligų ir pagerinti virškinimą.

Jis taip pat duos naudos nagams ir plaukams. Kolagene esančios aminorūgštys padės juos maitinti, nes kolagenas atnaujina ląsteles ir suteikia būtiną elastingumą bei drėkinimą. Jis taip pat gali skatinti širdies sveikatą ir malšinti skausmą.

Dauguma kolageno papildų (dažniausiai hidrolizuotas kolagenas arba kolageno peptidai) gerai tirpsta karštuose skysčiuose ir reikšmingai nekeičia kavos skonio.

 

Tačiau reikia atsižvelgti į kelis dalykus:

  • temperatūra. Labai aukšta temperatūra (virš 150 °C) gali iš dalies sunaikinti kolageną, tačiau įprasta kavos temperatūra (maždaug 70–90 °C) jam yra saugi.
  • kolageno tipas. Geriausiai tinka hidrolizuotas kolagenas – jis suskaidomas į peptidus, todėl organizmas jį geriau pasisavina ir jis lengvai ištirpsta.
  • skonis ir tekstūra. Aukštos kokybės kolagenas praktiškai neturi nei skonio, nei kvapo, todėl negadina kavos skonio. Tačiau kai kurie prekių ženklai gali palikti poskonį ar nuosėdas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(4)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: