[ŽT] „Produktas Nr. 1 „blogojo“ cholesterolio kiekiui mažinti. Visiems gerai žinomas grūdas“ ()
Jį galima naudoti ne tik košėms, bet ir kepiniams, kokteiliams bei troškiniams.
© Benjah-bmm27 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cholesterol-from-xtal-3D-sf.png
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Pasak ekspertų, šis produktas yra viena veiksmingiausių natūralių priemonių „blogojo“ cholesterolio (MTL) kiekiui mažinti, praneša „Edimdoma.ru“.
„Produktas Nr. 1 „blogojo“ cholesterolio kiekiui mažinti nėra retas supermaistas, o mums visiems pažįstami dribsniai“, – rašom straipsnyje.
Leidinio „EatingWell“ mitybos ekspertai, remdamiesi naujausių tyrimų rezultatais, atskleidė avižų naudos paslaptį. Šiuose dribsniuose yra beta gliukanų – specialios tirpios skaidulų rūšies. Jie organizme sudaro gelį, kuris, tarsi kempinė, sugeria cholesterolį ir riebalus, padėdamas organizmui saugiai jų atsikratyti.
|
150–200 g avižinių dribsnių yra apie 2 g tokių skaidulų. Todėl reguliarus avižų vartojimas padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Be to, avižos padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje ir ilgiau išlaikyti sotumo jausmą. Dėl to jos naudingos ne tik širdies sveikatai, bet ir svorio kontrolei bei mažina diabeto riziką.
Didžiausią naudą teikia pilno grūdo avižos (avižinės kruopos, avižiniai dribsniai), o ne greitai paruošiami produktai su pridėtiniu cukrumi.
Žmogui per dieną reikia apie 30 g skaidulų – dalį šios normos galima lengvai gauti įtraukus avižas į savo mitybą. Jas galima naudoti ne tik košėms, bet ir kepiniams, kokteiliams bei troškiniams.