„Venkite šios žuvies, jei norite ilgai gyventi. Joje kaupiasi gyvsidabris ir arsenas“  ()

Pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© PublicDomainPictures (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/cut-meat-raw-food-fish-salmon-69466/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei norite gyventi ilgai ir sveikai, peržiūrėkite savo mitybą“, – teigia gerontologas, rašo Edimdoma.ru.

Žuvis laikoma vertingu baltymų šaltiniu. Vyresnio amžiaus žmonės neturėtų dažnai valgyti raudonos mėsos, o jūros gėrybės yra puikus jos pakaitalas. Tačiau, pasak ilgaamžiškumo eksperto Valterio Longo, kai kurios žuvų rūšys neprailgina gyvenimo, o tik pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.

[EU+Kuponai] „Banggood Hobby Day“ išpardavimas! Beprotiškos nuolaidos. Tik kartą metuose. Ribotas laikas ir kiekis (Video)
2557

„Banggood Hobby Day“ išpardavimas!

Beprotiškai didelė pasiūla

Maksimaliai didelės nuolaidos

Daugybė prekių iš Europos sandėlių

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas laikas ir prekių kiekis

1) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

2) „BlitzWolf BW-V9“ - 1080P, 1000 ANSI, Android 9.0 projektorius

3) „Douxlife GC-RC05“ - žaidimų ir darbo kėdė, su masažo funkcija

Išsamiau

Mokslininkas pažymėjo, kad stambio ir ilgai gyvenančios jūrų žuvys (pavyzdžiui, tunai) kaupia sunkiuosius metalus, ypač gyvsidabrį ir arseną. Šie toksinai, užsilaikę žmogaus organizme, pažeidžia nervų sistemą, silpnina imuninę sistemą ir padidina navikų riziką.

Longo rekomenduoja laikytis paprastų taisyklių – teikti pirmenybę mažoms rūšims: skumbrėms, sardinėms, ančiuviams. Tuo pačiu metu geriau nevalgyti tos pačios rūšies žuvies daugiau nei kartą per savaitę.

 

Laukiniai upėtakiai, menkės ir lašišos turi būti auginami švariomis gamtinėmis arba pramoninėmis sąlygomis. Kokybišką produktą galite rasti tik sertifikuotose parduotuvėse.

Apskritai bet kokią žuvį reikėtų užšaldyti iš karto po įsigijimo, jei neplanuojate jos iš karto valgyti, ir laikyti ne ilgiau kaip 2–3 mėnesius. Tai padės išvengti apsinuodijimo.

Straipsnis yra tik informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(5)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: