„Venkite šios žuvies, jei norite ilgai gyventi. Joje kaupiasi gyvsidabris ir arsenas“ ()
Pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.

© PublicDomainPictures (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/cut-meat-raw-food-fish-salmon-69466/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
„Jei norite gyventi ilgai ir sveikai, peržiūrėkite savo mitybą“, – teigia gerontologas, rašo Edimdoma.ru.
Žuvis laikoma vertingu baltymų šaltiniu. Vyresnio amžiaus žmonės neturėtų dažnai valgyti raudonos mėsos, o jūros gėrybės yra puikus jos pakaitalas. Tačiau, pasak ilgaamžiškumo eksperto Valterio Longo, kai kurios žuvų rūšys neprailgina gyvenimo, o tik pablogina su amžiumi susijusias sveikatos problemas.
|
Mokslininkas pažymėjo, kad stambio ir ilgai gyvenančios jūrų žuvys (pavyzdžiui, tunai) kaupia sunkiuosius metalus, ypač gyvsidabrį ir arseną. Šie toksinai, užsilaikę žmogaus organizme, pažeidžia nervų sistemą, silpnina imuninę sistemą ir padidina navikų riziką.
Longo rekomenduoja laikytis paprastų taisyklių – teikti pirmenybę mažoms rūšims: skumbrėms, sardinėms, ančiuviams. Tuo pačiu metu geriau nevalgyti tos pačios rūšies žuvies daugiau nei kartą per savaitę.
Laukiniai upėtakiai, menkės ir lašišos turi būti auginami švariomis gamtinėmis arba pramoninėmis sąlygomis. Kokybišką produktą galite rasti tik sertifikuotose parduotuvėse.
Apskritai bet kokią žuvį reikėtų užšaldyti iš karto po įsigijimo, jei neplanuojate jos iš karto valgyti, ir laikyti ne ilgiau kaip 2–3 mėnesius. Tai padės išvengti apsinuodijimo.
Straipsnis yra tik informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.