„Skelbiama sveikiausia košė suaugusiesiems. Gausu skaidulų – palengvina žarnyno veiklą“  ()

Išverda greičiau nei įprasta košė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Endokrinologai ir dietologai rekomenduoja sveiką košę, kurią suaugusieji turėtų įtraukti į savo mitybą, rašo „Zdorovje Mail“. Jų nuomone, tai vandenyje virta grikių košė, idealiu atveju – neskrudintų grikių košė.

Neskrudinti grikiai yra termiškai neapdoroti grikių grūdai, dėl kurių jie išlaiko maksimalų naudingų savybių kiekį.

Neskrudinti grikiai išverda greičiau nei įprasti, grūdų ir vandens santykis yra 1:1. Jie turi subtilų riešutų skonį. Neskrudinti grikiai turi unikalią sudėtį. 100 gramų yra 15 g baltymų, 4 g sveikųjų riebalų ir daugiau nei 55 g angliavandenių. Skaidulinių medžiagų kiekis yra 11–12 g 100 g grūdų.

[Premjera!] „FLSUN T1 MAX“: Revoliucija 3D spausdinimo rinkoje – greitis, patikimumas ir didesnis tūris (Video)
8465 10

3D spausdinimo pramonės lyderė, „FLSUN“, su džiaugsmu pristato naująjį savo kūrinį – „FLSUN T1 MAX“. Tai ne šiaip atnaujinimas, o proveržis, sukurtas atsižvelgiant į ilgametę patirtį ir tiesioginį smulkių bei vidutinių spausdinimo ūkių operatorių ir gamintojų grįžtamąjį ryšį. Šis modelis yra skirtas patenkinti augančius modernios gamybos poreikius, siūlydamas didesnį spausdinimo tūrį, tylesnį veikimą ir dar didesnį patikimumą.

Išsamiau

Neskrudintuose grikiuose gausu vitaminų. Tai B grupės vitaminai, įskaitant folio rūgštį, kuri atsakinga už nervų, imuninės, virškinimo sistemų veiklą, energijos apykaitą, vitaminas E, kuris dalyvauja nervų, raumenų, reprodukcinės sistemos veikloje, apsaugo nuo Alzheimerio ligos išsivystymo, vitaminas C, kuris kartu su rutinu, antioksidantu polifenoliu, stiprinančiu kraujagyslių sieneles, apsaugo nuo uždegimų, taip pat dalyvauja lipidų apykaitos reguliavime, palankesniame gerajam cholesteroliui, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

 

Šiuose grūduose esantys mikroelementai – kalis, cinkas, kalcis, geležis, todėl reguliarus 150–200 gramų per dieną virtų grūdų vartojimas padeda išvengti šių mikroelementų trūkumo.

Didelis skaidulų kiekis užtikrina ilgalaikį sotumą, palengvina žarnyno veiklą, palaiko naudingų bakterijų gyvybinę veiklą.

Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: