„Skelbiama sveikiausia košė suaugusiesiems. Gausu skaidulų – palengvina žarnyno veiklą“  ()

Išverda greičiau nei įprasta košė.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Enotovyj (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/rice-buckwheat-millet-groats-food-4386803/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Endokrinologai ir dietologai rekomenduoja sveiką košę, kurią suaugusieji turėtų įtraukti į savo mitybą, rašo „Zdorovje Mail“. Jų nuomone, tai vandenyje virta grikių košė, idealiu atveju – neskrudintų grikių košė.

Neskrudinti grikiai yra termiškai neapdoroti grikių grūdai, dėl kurių jie išlaiko maksimalų naudingų savybių kiekį.

Neskrudinti grikiai išverda greičiau nei įprasti, grūdų ir vandens santykis yra 1:1. Jie turi subtilų riešutų skonį. Neskrudinti grikiai turi unikalią sudėtį. 100 gramų yra 15 g baltymų, 4 g sveikųjų riebalų ir daugiau nei 55 g angliavandenių. Skaidulinių medžiagų kiekis yra 11–12 g 100 g grūdų.

[Lenkija+Kuponai] Tik nuo 78€! Namams ir automobiliui. Mega daugiafunkciai siurbliai sutvarkys tokią betvarkę, kuri atrodė neįveikiama
4801 1

Specialus rinkinukas

Fantastiškos kainos

Kuponai

Ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „CROSIKO W07“ - daugiafunkcis siurblys

2) „CROSIKO C988“ - daugiafunkcis siurblys

Išsamiau

Neskrudintuose grikiuose gausu vitaminų. Tai B grupės vitaminai, įskaitant folio rūgštį, kuri atsakinga už nervų, imuninės, virškinimo sistemų veiklą, energijos apykaitą, vitaminas E, kuris dalyvauja nervų, raumenų, reprodukcinės sistemos veikloje, apsaugo nuo Alzheimerio ligos išsivystymo, vitaminas C, kuris kartu su rutinu, antioksidantu polifenoliu, stiprinančiu kraujagyslių sieneles, apsaugo nuo uždegimų, taip pat dalyvauja lipidų apykaitos reguliavime, palankesniame gerajam cholesteroliui, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų.

 

Šiuose grūduose esantys mikroelementai – kalis, cinkas, kalcis, geležis, todėl reguliarus 150–200 gramų per dieną virtų grūdų vartojimas padeda išvengti šių mikroelementų trūkumo.

Didelis skaidulų kiekis užtikrina ilgalaikį sotumą, palengvina žarnyno veiklą, palaiko naudingų bakterijų gyvybinę veiklą.

Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(7)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: