Rapsų, alyvuogių aliejaus, o gal sviestas? Atsakė, koks yra geriausias kepimo būdas. Venkite šių aliejų parduotuvėje  ()

Daugeliui kyla klausimas: koks aliejus kepimui yra sveikiausias? Atsakymas nėra vienareikšmis – pasirinkimas priklauso nuo kelių veiksnių. Vienas svarbiausių – dūmų taškas – temperatūra, kurioje aliejus įkaista: kuo jis aukštesnis, tuo aliejus atsparesnis kaitinimui ir išlaiko daugiau naudingų savybių.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/853081

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dūmų taškai populiariausiems riebalams:

  • Avokadų aliejus – 250 °C
  • Klarifikuotas sviestas (ghee) – 250 °C
  • Rapsų aliejus – 240 °C
  • Saulėgrąžų aliejus (įprastas) – 225 °C
  • Kokosų aliejus – 220 °C
  • Palmių aliejus – 220 °C
  • Alyvuogių aliejus (extra virgin) – 220 °C
  • Taukai – 180 °C
  • Įprastas sviestas – 150 °C
[Vokietija+Kuponai+PAPILDYMAS] Tik nuo 73€ fantastiškų siurblių rinkinukas! Aukščiausia kokybė. Ribotas kiekis (Video)
3182 1

Specialus rinkinukas

Fantastiškos kainos

Kuponai

Ribotas kiekis

Iš Vokietijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Teendow C5“ - daugiafunkcis siurblys

2) „Teendow P11 Pro“ - 250W belaidis dulkių siurblys

3) „Teendow D10S Max“ - 2in1 robotas dulkių siurblys, su plovimu, atliekų surinkimo stotele

4) „Teendow V08 Pro“ - 25kPa belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Be dūmų taško, verta atsižvelgti į cholesterolio kiekį, antioksidantų buvimą ir tai, ar aliejus rafinuotas.

Mitybos specialistų rekomendacijos:

Geriausi pasirinkimai kepimui:

  • „Extra virgin“ alyvuogių aliejus – išimtis iš taisyklės, nes nors nerafinuotas, tinka kepimui ir puikiai tinka vartoti šaltai.
  • Avokadų aliejus – labai aukštas dūmų taškas ir vertinga sudėtis.

Taip pat tinka:

  • Rafinuotas saulėgrąžų aliejus (aukšto oleino kiekio)venkite įprasto!
  • Kokosų aliejus – ypač jei pageidaujate alternatyvos be pieno produktų.

 

Kokių riebalų vengti?

  • Įprasto saulėgrąžų aliejaus – kaitinant išskiria sveikatai pavojingas medžiagas.
  • Taukų ir paprasto sviesto – žemas dūmų taškas, greitai dega, praranda naudingąsias savybes.

Patarimas: rinkitės aliejų tamsiuose stiklo buteliuose, nes šviesa ardo naudingas medžiagas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()