Lietuvoje apie tai žino nedaugelis. Jos valo organizmą ir palaiko inkstų veiklą. Azijoje vertinamos jau šimtmečius  ()

Reguliariai vartojamos jos ne tik palaiko virškinimo sistemą ir kraujotaką, bet ir gerina odos išvaizdą bei bendrą savijautą.



© Richard West (CC BY 2.0) | https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Azuki_beans_texture.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažos, raudonos ir stebėtinai švelnios skrandžiui, adzuki pupelės Azijoje vertinamos jau šimtmečius dėl teigiamo poveikio organizmui. Jos valo, padeda virškinti ir gerina odos būklę, be to, yra gardaus skonio.

Adzuki pupelės jau šimtmečius užima svarbią vietą Azijos virtuvėje ir medicinoje. Nors Europoje mažai žinomos, Japonijoje, Kinijoje ir Korėjoje jos laikomos sveikatos, apsivalymo ir ilgaamžiškumo simboliu. Reguliariai vartojamos jos ne tik palaiko virškinimo sistemą ir kraujotaką, bet ir gerina odos išvaizdą bei bendrą savijautą.

Jos pasižymi subtiliu, šiek tiek riešutiniu skoniu ir lengvai virškinama tekstūra, todėl dažnai vadinamos švelniausiomis pupelėmis. Azijoje jos naudojamos pikantiškuose patiekaluose, desertuose ir net kosmetikoje.

Kas tiksliai yra adzuki pupelės?

Adzuki pupelės yra maži, rausvai rudi ankštiniai augalai, kilę iš Rytų Azijos. Jos pasižymi subtiliu, šiek tiek saldžiu skoniu ir švelnia tekstūra, todėl jas gerai toleruoja net ir tie, kurių virškinimo sistema jautri. Japonijoje, Kinijoje ir Korėjoje jos šimtmečius naudojamos tiek kasdieniame maisto gaminime, tiek tradicinėje medicinoje.

Dažnai jos vadinamos lengviausiomis pupelėmis, pirmiausia dėl to, kad nesukelia vidurių pūtimo ir neapsunkina skrandžio, kaip kai kurios kitos pupelės. Azijoje jos dedamos tiek į pikantiškus patiekalus, tiek į saldžius desertus. Nepaisant savo paprastumo, jos pasižymi stebėtinai plačiu panaudojimo spektru ir gerokai skiriasi nuo Europoje žinomų baltųjų arba raudonųjų pupelių.

Kodėl jos taip vertinamos Azijoje?

[Mažiausia kaina istorijoje!] Lietuvos apžvalgininkas: „Aukščiausios kokybės 3in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir mėgėjams, ir profesionalams“ (Video, „VEVOR MIG-200/250“)
4

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Azijoje adzuki pupelės yra daugiau nei tik kulinarinis ingredientas; jos simbolizuoja sveikatą, pusiausvyrą ir švelnų organizmo valymą. Japonijoje jos šimtmečius naudojamos tradicinėje makrobiotinėje mityboje, kur jos yra maistas, stiprinantis inkstus ir palaikantis natūralius detoksikacijos procesus. Kinijoje joms priskiriamas gebėjimas reguliuoti organizmo energiją ir pašalinti drėgmės perteklių iš organizmo, nes, remiantis kinų medicina, tai yra nepaprastai svarbu norint palaikyti sveikatą.

Adzuki pupelės naudojamos ne tik gaminant maistą. Miltelių pavidalu jos taip pat dedamos į odos valymo kosmetiką. Korėjoje netgi populiarios naminės veido kaukės, pagamintos iš šių pupelių pastos. Manoma, kad jos palaiko ne tik kūną, bet ir grožį, todėl jos dažnai įtraukiamos į tų, kurie rūpinasi savo oda ir hormonų pusiausvyra, mitybą.

Adzuki pupelės pelnė pagarbą ne tik dėl savo maistinės vertės, bet ir dėl lengvumo bei universalumo. Jas galima valgyti kiekvieną dieną nejaučiant sunkumo, o tai labai svarbu Azijos virtuvėje.

Ką sudėtyje turi adzuki pupelės ir kaip jos veikia organizmą?

 

Adzuki pupelės yra tikras maistinių medžiagų šaltinis ir vieni lengviausiai virškinamų ankštinių augalų. Jose yra daug augalinių baltymų, skaidulų ir vertingų mineralų, ypač geležies, magnio, kalio, cinko ir fosforo. Jos taip pat aprūpina B grupės vitaminais, kurie palaiko nervų sistemą ir medžiagų apykaitą.

Dėl didelio skaidulų kiekio jos padeda virškinti, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir ilgiau palaiko sotumo jausmą. Jos pasižymi lengvu diuretiniu poveikiu, palaikydamos natūralų organizmo valymo procesą ir padėdamos sumažinti patinimą bei vandens susilaikymą. 

Skirtingai nuo daugelio kitų ankštinių augalų, adzuki pupelės yra gerai toleruojamos. Jos retai sukelia vidurių pūtimą, neapkrauna virškinimo sistemos ir nesikaupia skrandyje. Dėl šios priežasties jas gerai toleruoja net jautrūs skrandžiai ar nusilpę organizmai.

Adzuki pupelės grožiui

Azijoje adzuki pupelės jau šimtmečius siejamos ne tik su sveikata, bet ir su grožiu. Neatsitiktinai jų valomoji ir virškinimą gerinanti nauda taip pat atsiliepia odos sveikatai. Reguliariai vartojant adzuki pupeles, sumažėja odos problemų, tokių kaip bėrimai, nedideli uždegimai ir patinimas, ypač jei juos sukelia vandens susilaikymas ar perkrauta virškinimo sistema.

 

Natūralioje medicinoje manoma, kad sveikas žarnynas ir inkstai tiesiogiai veikia odos išvaizdą. Adzuki pupelės palaiko abi šias sistemas, taip pagerindamos bendrą odos būklę iš vidaus. Ne per naktį, o švelniai ir efektyviai.

Įdomu tai, kad adzuki pupelės taip pat naudojamos išoriškai. Japonijoje ir Korėjoje miltelių pavidalo pupelės jau seniai naudojamos kaip natūralus šveitiklis. Adzuki miltai švelniai valo odą, skatina mikrocirkuliaciją ir pašalina negyvas odos ląsteles be dirginimo. Tai paprastas, tradicinis būdas pasiekti gaivesnę, lygesnę odą be nereikalingų cheminių medžiagų.

Kaip jas valgyti, kad gautumėte naudos?

Adzuki pupeles galima paruošti įvairiais būdais – tiek pikantiškai, tiek saldžiai. Dėl šio universalumo jas lengva įtraukti į savo kasdienę mitybą. Lengviausias būdas tai padaryti – išvirti jas vandenyje (pirmiausia pamirkius, sutrumpėja virimo laikas), o tada dėti į sriubas, troškinius, salotas ar karius. Jos puikiai dera su daržovėmis, ryžiais, prieskoniais ir žolelėmis, tokiomis kaip kmynai, imbieras ir kalendra.

Japonų virtuvėje jos taip pat populiarios saldžioje formoje – kaip anko pasta. Ji verdama su natūraliu saldikliu arba nedideliu kiekiu cukraus ir naudojama kaip sausainių, blynų ar ryžių rutuliukų įdaras. Ją taip pat galima dėti į avižinius dribsnius, kokteilių dubenėlius arba maišyti su datulėmis ir kakavos milteliais, kad būtų sveikas desertas.

 

Norint visapusiškai mėgautis adzuki pupelių teikiama nauda, geriausia nepersistengti su priedais, tokiais kaip riebūs padažai, nes jie gali jas perkrauti. Lengvai pagardintos ir subtiliai patiekiamos, jos teigiamai veikia virškinimo sistemą ir odą. Taip pat verta prisiminti, kad jų poveikis yra subtilus, tačiau pastebimas reguliariai vartojant.

Adzuki pupelės yra mažas, bet išskirtinai vertingas maisto ingredientas, Azijoje vertinamas ne tik dėl savo skonio, bet ir dėl teigiamo poveikio sveikatai bei išvaizdai. Jos padeda virškinti, valo organizmą, suteikia vertingų mineralų ir baltymų, yra švelnios skrandžiui.

Jos taip pat unikalios tuo, kad jomis galima mėgautis tiek pikantiškuose, tiek saldžiuose patiekaluose – nuo troškinių iki desertų. Reguliarus vartojimas gali teigiamai paveikti odos išvaizdą, pagerinti savijautą ir sustiprinti kūno gerovės jausmą. Tai augalinė alternatyva, kurią tikrai verta išbandyti, ypač jei ieškote sveikesnių alternatyvų ankštiniams augalams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(1)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()