Ši žuvis gyvena tik švariausiuose Lietuvos vandenyse ir yra labai sveika. Retas, kuris žino jos pavadinimą  ()

Lašiša ir menkė dažniausiai pasirodo mūsų lėkštėse, o retkarčiais vilioja paltusas ar skumbrė. Viena rūšis yra neteisingai nustumta į antrą planą. Verta jai duoti šansą, nes ji žavi savo skoniu.



© Erimouche (CC BY-SA 2.5) | https://en.wikipedia.org/wiki/Thymallus_thymallus#/media/File:Ombres.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiršlys yra gėlavandenė žuvis, natūraliai gyvenanti Lietuvos upėse, nors ją galima rasti ir ežeruose. Ji pirmiausia mėgsta švarų vandenį, neužterštą chemikalais, pramonės atliekomis ar žemės ūkio nuotekomis. Dėl to ji yra natūralus kokybės rodiklis.

Ši žuvis nemėgsta drumsto vandens ir mažo deguonies kiekio. Jos pirmiausia reikėtų ieškoti šaltose, srauniose kalnų ir priekalnių upėse. Tai plėšri žuvis, mėgstanti slėptis upių įdubose ir užaugusiose ežerų pakrantėse. Tai taip pat nėra gausiausia rūšis upėse ir ežeruose, todėl ją pagauti nėra lengva, tačiau taip pat galima rasti žuvų ūkių, kuriuose auginama ši žuvis.

[Premjera!] „FLSUN T1 MAX“: Revoliucija 3D spausdinimo rinkoje – greitis, patikimumas ir didesnis tūris (Video)
5969 8

3D spausdinimo pramonės lyderė, „FLSUN“, su džiaugsmu pristato naująjį savo kūrinį – „FLSUN T1 MAX“. Tai ne šiaip atnaujinimas, o proveržis, sukurtas atsižvelgiant į ilgametę patirtį ir tiesioginį smulkių bei vidutinių spausdinimo ūkių operatorių ir gamintojų grįžtamąjį ryšį. Šis modelis yra skirtas patenkinti augančius modernios gamybos poreikius, siūlydamas didesnį spausdinimo tūrį, tylesnį veikimą ir dar didesnį patikimumą.

Išsamiau

Jos mėsa lengvai virškinama ir turi daug baltymų. Joje nėra daugelio teršalų, kurie gali kauptis žuvyse iš mažiau švarios aplinkos. Nors tai nėra sūri žuvis, joje vis tiek yra vertingų omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko kraujotakos sistemą, smegenis ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Joje taip pat yra B grupės vitaminų ir mineralų, tokių kaip fosforas, selenas ir jodas.

Kaip paruošti kiršlį?

Lotyniškas pavadinimas „Thymallus“ graikiškai reiškia „kvepiantis čiobreliais“. Taip pavadinta neatsitiktinai, nes ištraukta iš vandens žuvis gali kvepėti šia žolele. Subtilus skonis paverčia ją tikru delikatesu. Kiršlį galima patiekti filė arba didesniais gabalėliais. Jis skaniausias keptas arba troškintas.

 

Nuvalę ir nusausinę žuvį, pagardinkite ją druska ir pipirais. Galite lengvai apvolioti miltuose. Kepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos ir traški. Ji taip pat skani kepta orkaitėje su citrina, čiobreliais ir krapais. Kiršlių sėkmės raktas – paprastumas ir trumpas apdorojimo laikas, kuris išsaugo natūralų, subtilų skonį ir sultingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()