„Ne, nereikia kas valandą praustis po dušu. Išeitis yra. Produktas, kuris padės atsikratyti „senatvės kvapo“  ()

Du galingi junginiai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Pexels (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/man-retro-fashion-bowtie-hat-1835599/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir skanu, ir sveika: produktas, kuris padės atsikratyti „senatvės kvapo“.

Šis kvapas neturi nieko bendra su higiena, jis neišnyksta net po dušo ir ilgai išlieka ore, ant odos, drabužių ir patalynės. Lengvas pelėsio kvapas, sumaišytas su metalo rūgštingumu ir kažkuo neapčiuopiamu riebiu.Mokslininkai jau seniai patvirtino: taip kvepia senatvė. Tiksliau, cheminis junginys, kuris senstant organizme.

Kvapas, žinoma, nėra pats maloniausias, bet jo atsikratyti visiškai įmanoma. Ne, nereikia praustis duše kas valandą ar visą dieną purkštis kvepalais. Į pagalbą ateis labiausiai paplitęs produktas, kurį galima įsigyti kiekviename prekybos centre, rašo „DoctorPiter“.

Japonijos tyrėjai pirmieji atkreipė dėmesį į ryšį tarp amžiaus ir konkretaus kvapo. 2010 m. buvo įrodyta, kad vyresnių nei 40 metų žmonių organizme, nepriklausomai nuo lyties, gyvenimo būdo ar įpročių, gaminama medžiaga, vadinama 2-nonenalu. Tai vyksta oksiduojant sebumą – natūralų aliejų, kurį gamina riebalinės liaukos.

[Lenkija+Kuponai] Tik nuo 78€! Namams ir automobiliui. Mega daugiafunkciai siurbliai sutvarkys tokią betvarkę, kuri atrodė neįveikiama
5410 1

Specialus rinkinukas

Fantastiškos kainos

Kuponai

Ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „CROSIKO W07“ - daugiafunkcis siurblys

2) „CROSIKO C988“ - daugiafunkcis siurblys

Išsamiau

Senstant organizmui mažėja antioksidantų gamyba, o oda regeneruojasi lėčiau. Dėl to klastingasis 2-nonenalas pradeda lėtai kauptis ir vėliau pasireiškia būtent šio „senatvės kvapo“ pavidalu.

„Tai pirmasis tyrimas, rodantis, kad laikui bėgant išsivysto ryškus „senatvės kvapas“, – sako ilgaamžiškumo srities specialistė Leslie Kenny. „O problemą dar labiau paaštrina tai, kad vyresnio amžiaus žmonių odos ląstelės tiesiog neatsinaujina taip greitai, kaip jaunesnių. Tai reiškia, kad „surūdijusi“ oda kaupiasi ir skleidžia dar stipresnį kvapą.“

Joks gelis ar putos negali paveikti giliųjų lipidų, kur vyksta oksidacija. O kvapiosios medžiagos tik maskuoja natūralų kūno aromatą, sustiprindamos jo kvapą.

Pasak Kenny, reguliarus grybų vartojimas mityboje gali pakeisti situaciją į gerąją pusę. Visa paslaptis slypi dviejuose galinguose junginiuose: ergotioneine ir spermidine.

Ergotioneinas yra natūralus antioksidantas, kurio dideliais kiekiais randama grybuose. Žmogaus organizmas jo negamina, bet aktyviai naudoja, kad apsisaugotų nuo oksidacinio streso. Tai padeda išvengti riebalų rūgščių skaidymosi odoje, o tai sumažina 2-nonenalio susidarymą.

 

Spermidinas, savo ruožtu, sukelia autofagiją – procesą, kurio metu organizmas atsikrato senų ir pažeistų ląstelių. Tai skatina odos atsinaujinimą, dėl ko sulėtėja jos „rūdijimas“ ir nemalonaus kvapo kaupimasis.

„Grybai yra puikus maistas, jei norite kovoti su šiuo kvapu“, – sako Kenny. „Pavyzdžiui, aš dažnai dedu grybų į omletus ir sriubas.“ Specialistė rekomenduoja valgyti grybus apie 3–4 kartus per savaitę. Užtenka šiek tiek pakoreguoti įprastą mitybą, kad paspartėtų odos regeneracija ir palaipsniui išstumtumėte kvapą iš odos.

Kenny žodžius patvirtina ir klinikiniai duomenys. Tyrime, kurio rezultatai buvo paskelbti žurnale „Tradicinė ir liaudies medicina“, 80 žmonių nuo 50 iki 79 metų amžiaus mėnesį kasdien vartojo pievagrybių ekstraktą. Eksperimento pabaigoje dalyviai žymiai sumažino kūno kvapą, burnos kvapą ir net pagalvių, ant kurių miegojo, kvapą. Kuo didesnė dozė, tuo geresnis rezultatas. Ir svarbiausia, nebuvo jokio šalutinio poveikio.

 

„Pievagrybių ekstraktas tiesiogiai slopina toksiškų kvapiųjų junginių susidarymą organizme“, – pranešė tyrimo autoriai. Jis taip pat sumažina amoniako ir sieros junginių, kurie žinomi dėl savo aštraus aromato, kiekį.

Papildomas Turku universiteto tyrimas patvirtino, kad valgomuosiuose grybuose yra komponentų, kurie gali sulėtinti 2-nonenalo susidarymą. Tai ypač pasakytina apie veisles, kuriose gausu linolo rūgšties.

Siekiant maksimalaus efekto, ekspertai rekomenduoja kaitalioti skirtingų rūšių grybus. Pavyzdžiui, šitake grybai yra ypač gausūs antioksidantų, o pievagrybiai yra švelni, universali alternatyva, turinti įrodytą klinikinį poveikį. Svarbiausia nepervirti grybų, kad išsaugotumėte visas juose esančias maistines medžiagas. Geriausia juos virti, kepti ir troškinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: