„Jūsų ilgaamžiškumo ir tobulo virškinimo paslaptis – mitybos specialistai sužavėti! Ir ji iš lysvės!“  ()

Universali daržovė sveikai mitybai.


Senatvė
Senatvė
© Trocaire, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Habibaadansalat.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien redakcijos komanda skelbia NVO „Suaugusiųjų ir vaikų mitybos asociacijos“, kurią įkūrė dietologė ir endokrinologė Natalija Samoilenko, patarimus.

Cukinijos yra universalios, siekiant sveikai maitintis. Jos lengvai virškinamos, nedirgina virškinamojo trakto ir turi daug medžiagų, turinčių įrodytą naudą sveikatai.

Cukinijos yra neutralus produktas, praktiškai neturi rūgščių ir stambiųjų skaidulų, taigi nesukelia pilvo pūtimo. Sudėtyje esantis pluoštas švelniai normalizuoja išmatas, o tirpios skaidulos maitina naudingas žarnyno bakterijas. Šią daržovę galima įtraukti į mitybą net ir paūmėjus gastritui, atsiradus žarnyno problemoms, po apsinuodijimo ar operacijos.

[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
1215 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Cukinijose gausu liuteino, zeaksantino ir beta karoteno. Šie junginiai mažina uždegimą, kaupiasi tinklainėje, gerindami regėjimą ir mažindami su amžiumi susijusių akių ligų riziką. Didžiausias šių junginių kiekis yra odelėje, todėl geriau jos nelupti. Geltonuose vaisiuose karotinoidų gali būti šiek tiek daugiau nei šviesiai žaliuose.

100 gramų cukinijų yra daugiau nei 250 mg kalio, kuris būtinas normaliam širdies ritmui, kraujospūdžio reguliavimui ir patinimo mažinimui. Skaidulos taip pat teigiamai veikia cholesterolio kiekį ir kraujagyslių sveikatą. Visų pirma, pektinas, tirpių skaidulų rūšis, esanti cukinijose, veiksmingai mažina bendrą ir „blogąjį“ cholesterolį (MTL).

 

Cukinijose praktiškai nėra purinų, oksalo rūgšties ar fosfatų. Dėl to jos tinka žmonėms, sergantiems podagra, hiperurikemija ar lėtine inkstų liga, nes nesukuria azoto apkrovos.

Cukinijos yra labai funkcionali daržovė, kuri lengvai pritaikoma daugumai dietų. Ją galima troškinti, kepti orkaitėje, garinti, dėti į sriubas, omletus, blynus, taip pat gaminti „spagečius“. Ji greitai paruošiama ir gali būti puikus garnyras. Cukinijos neturi didelių apribojimų net ir sergantiems lėtinėmis ligomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: