Šie blyneliai gaminami vos iš dviejų ingredientų. Juose nėra nė lašo pieno, o jie minkšti kaip debesis ()
Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja laktozės.

© Beyza Yalçın (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/delicious-pancakes-with-fresh-strawberries-and-bananas-30892905/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Ar galima iškepti blynus be pieno, vandens ar kiaušinių? Pasirodo, galima. Minkštus, purius ir elastingus blynus iškepsite vos iš dviejų ingredientų. Jie bus skanūs net ir be jokių priedų, todėl galėsite juos valgyti tiesiai iš keptuvės. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie netoleruoja laktozės.
Ne visi toleruoja pieną savo mityboje, todėl blynai dažniausiai kepami su vandeniu. Tačiau blynai gali būti daug geresni, jei gaminami su pieno pakaitalu.
Kuo galite pakeisti pieną blynuose?
Blynuose pieną verta pakeisti augaliniu gėrimu, pavyzdžiui, sojų, migdolų, kokosų, ryžių ar avižų pienu. Pasirinkimas išties platus. Be to, netoleruojantys laktozės žmonės šiuos gėrimus gali naudoti ne tik blynams, bet ir kavai.
|
Jei norite saldžių blynų, naudokite avižų pieną, kuriame nėra cukraus, tačiau yra saldus poskonis. Kokosų ir migdolų pienas yra panašus. Kai kuriuose yra įdomių priedų, tokių kaip vanilė, cinamonas, riešutai, kakava ir sūdyta karamelė, kurie tik sustiprina blynų skonį.
Sūriems blynams idealiai tinka sojų arba ryžių pienas, nes jų skonis neutralesnis. Rekomenduojame į tešlą įberti žiupsnelį druskos.
Be to, sojų piene yra panašus riebalų kiekis kaip ir karvės piene. Tuo tarpu kokosų piene jų yra daugiau. Štai kodėl blynai, pagaminti su šiais augaliniais gėrimais yra ne tik skanesni, bet ir elastingesni.
Blynų be pieno receptas
Ingredientai:
- 2 puodeliai augalinio gėrimo;
- 1,5 puodelio kvietinių miltų.
Paruošimas:
Norėdami iškepti blynus be pieno produktų, pirmiausia persijokite kvietinius miltus į dubenį ir supilkite augalinį gėrimą. Išmaišykite iki vientisos masės. Tada palikite 15–20 minučių, kad tešla taptų elastingesnė ir lengviau keptų.
Po kelių minučių pradėkite pilti blynų tešlą į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, kol abi pusės gražiai apskrus.
Kaip minėta, blynus be pieno produktų galima valgyti vienus arba su saldžiais priedais, tokiais kaip varškė, uogienė ar šokoladinis kremas. Blynai su ryžių ar sojų gėrimais bus skanūs su mėsos įdaru.