Visi darome šią klaidą. Štai kodėl jūsų šaldytos pupelės virsta beskone koše ()
Jų sezonas tikrai per trumpas.

© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Šparaginės pupelės skanios beveik bet kokia forma, bet jų sezonas tikrai per trumpas. Todėl perku kilogramais urmu ir iš karto užšaldau. Taip galiu mėgautis šia daržove net žiemą.
Šparaginės pupelės ir blanširavimas. Ar verta?
Būkime atviri, tai labai svarbus žingsnis. Tai užtikrins, kad pupelės bus skanios, šviežios ir, svarbiausia, tvirtos. Tiesiog apvirkite pupeles pasūdytame verdančiame vandenyje kelias minutes, tada įmerkite jas į šaltą, ledinį vandenį.
Šparaginės pupelės pamėgs šią virtuvės SPA patirtį ir apdovanos jus gardžia tekstūra bei skoniu. Jei praleisite blanširavimą, daržovė po atšildymo bus suglebusi ir vandeninga. O to niekas nenori.
Šparaginės pupelės ir jų šaldymas
|
Tikriausiai svarstote, kaip tinkamai užšaldyti šį gamtos stebuklą? Paprasčiau ir būti negali. Tiesiog vadovaukitės instrukcijomis ir viskas bus gerai:
Nuplaukite pupeles šiltame vandenyje, nupjaukite galiukus. Taip pat galite jas supjaustyti gabalėliais, bet tai nebūtina.
Pradėkite blanširuoti.
Paimkite didelį popierinį rankšluostį. Sudėkite ant jo šparagines pupeles ir švelniai nusausinkite. Galite šiek tiek palaukti, kol sumažės vandens kiekis. Jei jo bus per daug, ant pupelių susidarys ledo kristalai.
Šparagines pupeles geriausia užšaldyti partijomis. Sudėkite kelias ant padėklo ir šaldykite valandą. Po šio žingsnio pupeles perkelkite į užsegamus maišelius. Tinka ir indeliai, tik ne įprasti plastikiniai maišeliai.
Kaip jas atitirpinti?
Viskas priklauso nuo to, kam norite jas naudoti. Jei verdate sriubą ar troškinį, galite jas mesti į puodą užšaldytas. Nieko blogo nenutiks. Jei gaminate klasikinį receptą su džiūvėsėliais, galite elgtis taip pat. Jei planuojate salotas, išimkite pupeles dieną prieš tai ir leiskite joms atšilti.