Mokslininkai įvardijo sveikiausius pusryčius: ne kiaušiniai, ne avižiniai dribsniai ir 2 kartus sveikesni nei daržovės  ()

Rytinės valandos nulemia nuotaiką ir daro įtaką tam, kokia produktyvi bus jūsų diena. Paverskite pirmąjį dienos valgymą sąmoningu ir naudingu ritualu, kad išlaikytumėte energiją ir susikaupimą.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/1193302

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint atkurti ir palaikyti organizmo audinius, būtini baltymai. Įtraukite į rytinį meniu produktus, turinčius daug šios medžiagos: kiaušinius, liesą varškę, paukštieną, sūrį, ankštinius augalus, taip pat košes su riešutais ir uogomis. Baltymai aprūpina aminorūgštimis, palaiko raumenų tonusą ir suteikia ilgalaikės energijos.

Kalcis svarbus kaulų ir dantų sveikatai. Geri kalcio šaltiniai – pieno produktai (pienas, jogurtas, varškė, sūris) ir sezamų sėklos. Reguliariai vartodami šiuos produktus stiprinsite kaulus ir išsaugosite dantų sveikatą.

Lėti angliavandeniai organizmą aprūpina energija palaipsniui, padeda išvengti staigių cukraus kiekio kraujyje šuolių ir alkio jausmo. Avižinė košė, grikiai, pilno grūdo duona, daržovės ir vaisiai – puikus pasirinkimas pusryčiams, užtikrinantis ilgalaikę energiją ir gerą savijautą.

[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
2762 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Naudingi riebalai būtini smegenų veiklai ir hormonų pusiausvyrai. Į kasdienę mitybą įtraukite riešutus, alyvuogių aliejų ir šiek tiek riebios žuvies, kad išliktumėte susikaupę ir energingi visą dieną.

Pusryčiai svarbūs sveikatai. Jie skatina medžiagų apykaitą, mažina diabeto ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką, gerina nuotaiką ir didina dėmesio koncentraciją. Todėl nereikėtų praleisti pusryčių – tai svarbi sveiko gyvenimo būdo dalis.

Kad rytas būtų tobulas, teikite pirmenybę šiltam maistui – tai suteikia jaukumo ir komforto jausmą. Atidžiai skaitykite paruoštų pusryčių sudėtį, venkite produktų, kuriuose gausu cukraus ir dirbtinių priedų. Pusryčius galima padalyti į dvi dalis: visavertį valgymą ir lengvą užkandį po kelių valandų. Iš rytinio raciono reikėtų pašalinti saldumynus, greitą maistą, rūkytus ir keptus produktus bei gazuotus gėrimus. Desertui rinkitės šviežius vaisius, uogas, becukrę pastilę ar zefyrą, taip pat nedidelį gabalėlį juodojo šokolado.

 

Pradėkite dieną apgalvotais ir subalansuotais pusryčiais, ir netrukus pajusite teigiamus pokyčius savo produktyvume, nuotaikoje ir bendrajame savijautos lygyje. Paverskite sveikus pusryčius savo kasdieniu įpročiu – tai bus geriausia investicija į jūsų sveikatą ir gerą savijautą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(11)
(7)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()