Lietuviai jos beveik nežino. Pigesnė nei lašiša ir nekaupia toksinų. Labai mažai kaulų ir itin skani  ()

Metų metus lietuviai nenorėjo valgyti žuvies, tačiau tai keičiasi. Statistika rodo, kad jos valgome vis daugiau – nors vis dar mažiau nei dauguma europiečių.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Nadin Sh (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/photo-of-foie-gras-served-on-white-plate-16064370/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinkdamiesi tarp lašišos ir menkės, dažnai pamirštame apie kitas rūšis, kurios yra lygiai taip pat skanios, sveikesnės ir... pigesnės. Viena iš jų – dorada. Joje mažai kaulų, minkšta mėsa ir gausybė maistinių medžiagų – skamba kaip gera alternatyva, tiesa?

Auksaspalvė dorada yra maža jūrinė žuvis iš  jūrinių karosų šeimos, dar vadinama „karalžuve“, daugiausia dėl auksinės juostelės tarp akių. Ji kilusi daugiausia iš Viduržemio jūros, bet taip pat aptinkama Atlanto vandenyne. Ji labai populiari Pietų Europoje, o Lietuvoje ji tik pradedama vertinti.

Vienas didžiausių dorados privalumų yra tai, kad joje nesikaupia toksinai, tokie kaip gyvsidabris ar sunkieji metalai, o tai yra didelė problema didelėms plėšriosioms žuvims, tokioms kaip tunas. Dorada taip pat paprastai gaunama iš tvarios žuvininkystės ar ūkių, o tai svarbu aplinkai.

Kokios yra dorados savybės?

[EU+Kuponas] Pirkėjai sužavėti. „Labiau nei pateisina lūkesčius. Nuostabi kokybė. Su lazeriniu kreiptuvu. Ir dar tokia kaina.“ Būtinas „pasidaryk pats“ entuziastams ir profesionalams
1746 2

Nuostabi kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkinys

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Dorados mėsoje yra:

  • daug lengvai virškinamų baltymų,
  • omega-3 riebalų rūgščių, kurios palaiko širdies ir smegenų veiklą,
  • B grupės vitaminų (ypač B12 ir B6),
  • kalio, fosforo, magnio ir jodo – šie produktai palaiko skydliaukės funkciją ir medžiagų apykaitą.

Dėl šių ingredientų dorada ypač rekomenduojama žmonėms su nusilpusia imunine sistema, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, skydliaukės problemomis ir tiems, kurie laikosi lieknėjimo dietos, nes ji yra mažai kaloringa ir soti.

Kaip atrodo šviežia dorada ir kaip ją įsigyti?

 

Kad įsitikintumėte, jog dorada, kurią dedate į pirkinių krepšelį, yra skani ir saugi, atkreipkite dėmesį į kelis svarbius dalykus:

  • Akys turi būti skaidrios, išsprogusios ir blizgančios. Jei jos drumstos, žuvis netinkama vartoti.
  • Žiaunos yra intensyviai raudonos, be gleivių ir nemalonaus kvapo.
  • Oda lygi ir padengta natūraliomis gleivėmis.
  • Minkštimas elastingas ir elastingas liečiant.
  • Aromatas visada turėtų būti subtilus, su jūros gyvūnijos užuomina, bet niekada ne aštrus ar rūgštus.

 

Doradų galima įsigyti tiek šviežių, tiek šaldytų produktų parduotuvėse. Paprastai ji gerokai pigesnė nei aukštos kokybės lašiša.

Kaip paruošti doradą?

Doradai nereikia kulinarinio šedevro. Ji skaniausia kepta visa su citrina, česnaku ir šviežiomis žolelėmis. Ją taip pat galite kepti ant grotelių su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais arba garinti, jei ieškote lengvo ir sveiko patiekalo. Citrinų sultys sustiprina jos skonį ir neleidžia mėsai suirti kepimo metu. Taip pat galite ją įtrinti žolelėmis, tokiomis kaip krapai, petražolės ar čiobreliai, kad pagerintumėte skonį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(1)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()