Deimantus galima gaminti deginant žvakes?  (3)

Gali būti, kad žvakių liepsna taip magiškai švyti dėl milijonų liepsnoje sudegančių deimanto dalelių, teigia mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

St. Andrews universiteto mokslininkai nustatė, kad kiekvieną sekundę degant žvakei jos liepsnoje susidaro apie 1,5 mln. mažučių deimanto nanodalelių, skelbia telegraph.co.uk.

Ankstesniais tyrimais nustatyta, kad žvakės liepsnos apačioje esančios angliavandenių molekulės virsta anglies dvideginiu prieš pasiekiant liepsnos viršūnę, tačiau nebuvo žinoma kokie yra tarpiniai molekulių virsmai.

Pirmą kartą paėmus daleles iš liepsnos vidurio prof. W. Zhou mėginius palygino su visomis žinomomis anglies formomis, iš kurių viena yra deimantas.

Jis sakė: „Deja, deimantų dalelės sudega ir virsta anglies dvideginiu, tačiau tai amžiams pakeis mūsų požiūrį į žvakės liepsną. Mano tyrimas įrodo, jog liepsnoje galima rasti deimantų, tačiau taip pat jis skatina pagalvoti apie deimantų sukūrimą kitokiais būdais“.

Deimantų egzistavimo požymių taip pat aptikta tiriant gamtinių dujų ir medžio liepsnas, nurodoma straipsnyje, kuris publikuotas žurnale „Chemical Communications“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)