Milijardai žmonių geria šį gėrimą litrais, bet ar žino, kokią žalą daro savo kūnui  ()

Gali daryti rimtą žalą sveikatai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Archie Binamira (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/red-ceramic-mug-on-red-saucer-1187317/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kava – vienas populiariausių pasaulio gėrimų, kurį kasdien vartoja milijardai žmonių. Tačiau ne visi žino, kad kai kurios kavos rūšys, ypač itin patogios „3-in-1“ kavos pakuotės, gali daryti rimtą žalą sveikatai, jei vartojamos dažnai ir dideliais kiekiais.

Kas slypi „3-in-1“ kavos sudėtyje?

Daugeliui pažįstama „3-in-1“ kava yra patogi ir greita alternatyva tradicinei kavai, tačiau jos sudėtis kelia rimtų klausimų. Šiame gėrime dažnai yra daug cukraus, gliukozės-fruktozės sirupo bei hidrinto palmių aliejaus, o tik ketvirtoje vietoje – pati kava. Tokia formulė reiškia, kad iš tiesų jūs geriate saldintą, riebalų prisotintą gėrimą, o ne gryną kavą.

Sveikatos rizikos

[EU+Kuponas] Pirkėjai sužavėti. „Labiau nei pateisina lūkesčius. Nuostabi kokybė. Su lazeriniu kreiptuvu. Ir dar tokia kaina.“ Būtinas „pasidaryk pats“ entuziastams ir profesionalams
3419 2

Nuostabi kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Puikių galimybių rinkinys

Labai ribotas kiekis

12 mėn. garantija

Išsamiau

Didelis cukraus kiekis gali sukelti kraujospūdžio padidėjimą, trigliceridų kiekio augimą kraujyje ir didinti aterosklerozės riziką. Be to, reguliarus šio gėrimo vartojimas gali pabloginti savijautą, skatinti svorio augimą ir didinti cukrinio diabeto bei širdies ligų riziką.

Transriebalų pavojus

Hidrintas palmių aliejus, naudojamas kaip konservantas ir tekstūros gerinimo priemonė, yra transriebalų šaltinis. Šie riebalai mažina ląstelių membranų elastingumą ir didina „blogojo“ MTL cholesterolio kiekį kraujyje, o tai dar labiau didina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Ką rinktis vietoje „3-in-1“ kavos?

 

Mitybos specialistai pataria vengti kasdienio „3-in-1“ kavos vartojimo ir rinktis natūralią juodą kavą be jokių priedų. Taip galėsite mėgautis kavos skonio malonumu, neapsunkindami organizmo papildomais cukrais ir kenksmingais riebalais.

Išvada

Nors „3-in-1“ kava yra patogi ir skani, jos sudėtis gali daryti žalą jūsų sveikatai. Atsakingas vartojimas ir sąmoningas produktų pasirinkimas padės išvengti ilgalaikių sveikatos problemų ir mėgautis kava be papildomų rūpesčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()