[ŽT] „Dešrelė 1, o ligų 11.“ Gydytojai nejuokauja ()
Kiekvienas komponentas yra būtinas.

© jarmoluk (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/sausage-sausages-grill-baking-428067/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Gydytojai sako, kad suvalgant vieną dešrelę per dieną, vienu metu galima susirgti 11-ka pavojingų ligų. Apie tai rašo vm.ru.
Nuolatinis šių pusgaminių valgymas žmogui gali sukelti gaubtinės ir plaučių vėžio, hipertenzijos, kraujagyslių uždegimo, aterosklerozės, koronarinės širdies ligos, demencijos, diabeto, nutukimo, inkstų ligų ir neurologinių sutrikimų vystymąsi.
|
Pramoninėse dešrelėse, net ir tose, kurios žymimos kaip „vaikiškos“ ir „aukščiausios rūšies“, yra natrio nitrito, fosfatų, natrio glutamato, dekstrozės arba cukraus, krakmolo, sojų baltymų, stipriklių, kvapiųjų medžiagų ir dažiklių, taip pat žemos kokybės riebalų. Kiekvienas iš šių komponentų yra būtinas skoniui pagerinti, sudėties kainai sumažinti ir drėgmei išlaikyti.
O svarbiausia, kad mėsos dešrelėje gali būti tik 15–20 procentų. Likusi dalis – subproduktai, oda, sausgyslės, soja ir chemikalai.
Ekspertai ragino rinktis tikrą mėsą, įskaitant keptą vištieną, kuri gali būti gera alternatyva dešroms ir dešrelėms.