Skauda sąnarius? Venkite šių maisto produktų  ()

Juose yra daug sočiųjų riebalų.


Sąnariai
Sąnariai
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=7SOz3Dpq-10

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sąnarių skausmui ar artritui svarbus gydymas vaistais. Tačiau taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į savo mitybą, nes kai kurie maisto produktai gali išprovokuoti arba sustiprinti uždegimą, skausmą ir prisidėti prie ligos progresavimo.

Mitybos specialistai ir reumatologai įsitikinę, kad tinkama mityba padeda gerokai palengvinti simptomus ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Tarp pagrindinių maisto produktų, kurių reikėtų vengti, ekspertai nurodo: raudoną mėsą ir perdirbtus mėsos produktus. Šiuose produktuose yra daug sočiųjų riebalų.

Ir jie prisideda prie uždegimo. Norėdami sumažinti uždegimo žymenų kiekį kraujyje, raudoną mėsą pakeiskite žuvimi, ankštiniais augalais arba riešutais.

„Akcija?“ Nauja praktika parduotuvėse. Štai kaip pardavėjai manipuliuoja klientais
10887 33

Pardavėjai manipuliuoja klientais.

Išsamiau

Didelį pavojų kelia pieno produktai su dideliu riebalų kiekiu. Sviestas, riebus pienas, sūris ir ledai.

Ekspertai pažymi, kad didelis riebalų ir cukraus kiekis šiuose produktuose gali sukelti uždegimą. Tokie produktai kaip aliejai, kuriuose gausu omega-6 riebalų rūgščių, ypač kukurūzų, sojų, saulėgrąžų, gali sutrikdyti riebalų rūgščių pusiausvyrą organizme.

Uždegimą gali sukelti per didelis omega-6 vartojimas, o omega-3 – nepakankamas. Ekspertai pažymi, kad pirmenybę reikėtų teikti alyvuogių arba linų sėmenų aliejui. Kitas sąnarių priešas yra druska. Per didelis natrio vartojimas padidina reumatoidinio artrito išsivystymo riziką.

 

Per didelis druskos kiekis randamas konservuotuose maisto produktuose, dešrose, greitame maiste ir užkandžiuose. Norint sumažinti suvartojamos druskos kiekį, reikėtų dėti žolelių ir prieskonių skoniui pagerinti. Uždegimą išprovokuoja cukrus ir produktai su jo priedais: sausainiai, saldūs gėrimai, desertai.

Be to, per didelis cukraus vartojimas prisideda prie nutukimo, kuris papildomai apkrauna sąnarius. Žalos gali sukelti ir iš pažiūros sveikas maistas: pomidorai, baklažanai, bulvės, paprikos.

Solaninas, esantis minėtose daržovėse, gali sukelti uždegimą. Ekspertai pažymi, kad mokslinis poveikis nėra įrodytas, tačiau kai kurie pacientai pastebi pagerėjimą, pašalinę šias daržoves iš savo mitybos raciono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(2)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()