„Sveikas“ maistas sukelia priešingą efektą. Visiems šokas, ką skelbia ekspertas (Video)  ()

Sukelia patinimą, dehidrataciją ir pablogina veido spalvą.


Maistas
Maistas
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=A0INHMz2YWs&t=44s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaraisiais metais vadinamojo „sveiko“ maisto paklausa smarkiai išaugo – parduotuvių lentynose gausu augalinės kilmės mėsos, batonėlių be glitimo ir ryžių paplotėlių.

Tačiau 25 metų patirtį turinti fitneso ekspertė ir trenerė Tracy Campoli perspėja, kad daugelis šių produktų iš tikrųjų kenkia organizmui ir spartina senėjimą. 

Pasak T. Campoli, populiarūs mėsos pakaitalai ir perdirbti „sveiki“ užkandžiai gali sukelti lėtinį uždegimą, sutrikdyti riebalų pusiausvyrą ir padidinti oksidacinį stresą, o tai labai veikia odos būklę.

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
8354

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Daugelyje jų yra augalinių aliejų, kuriuose gausu omega-6, druskos ir stabilizatorių, o baltymų juose mažai. Tokių ingredientų perteklius prisideda prie raukšlių atsiradimo, patinimo, sausumo ir odos elastingumo praradimo.

T. Campoli skiria ypatingą dėmesį augalinės kilmės mėsai: ji nebūtinai sveika vien todėl, kad joje nėra gyvūninių riebalų. Saulėgrąžų ir rapsų aliejus, plačiai naudojamas gamyboje, gali sunaikinti odos ląsteles ir spartinti senėjimą.

Taip pat natrio perteklius mėsos pakaitaluose sukelia patinimą, dehidrataciją ir pablogina veido spalvą. Trenerė išskyrė dar kelis „sveikus“ produktus, kurie ne visada yra sveiki: viso grūdo duona su paslėptu cukrumi, granola, ryžių paplotėliai ir užkandžiai be glitimo.

 

Paslėptas cukrus prisideda prie glikacijos – proceso, kuris naikina kolageną, glebina odą ir pagreitina raukšlių atsiradimą. T. Campoli pažymi, kad gera produkto išvaizda negarantuoja jo sveikumo.

Visada skaitykite etiketes ir rinkitės natūralius, neapdorotus produktus. Ji pabrėžia, kad sąmoningas požiūris į mitybą, perdirbtų ir saldžių maisto produktų kiekio mažinimas padeda išlaikyti jaunystę ir sveiką odą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: