„Nevalgote žuvies? Štai kokias sveikatos problemas tai gali sukelti“  ()

Žuvies nauda sveikatai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© MariaGutebring (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/fresh-fish-fish-fillet-salmon-3680401/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nevalgote žuvies? Kokias sveikatos problemas tai sukelia, rašo rbc.ua, remdamasi svetaine „Live strong“.

Žuvis yra vertingas omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D, jodo ir aukštos kokybės baltymų šaltinis. Reguliarus jos vartojimas siejamas su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika ir geresne smegenų funkcija. Tačiau kas atsitinka, jei visai nevalgote žuvies?

Žuvies nauda sveikatai

Riebios žuvys, tokios kaip lašiša, skumbrė, sardinės ir upėtakiai, yra vieni geriausių omega-3, priešuždegiminių riebalų, turinčių daug naudos sveikatai, šaltinių.

Mitybos specialistė Anna Brown paaiškino, kad omega-3 riebalų rūgštys yra žinomos dėl savo priešuždegiminio poveikio, todėl yra naudingos užkertant kelią įvairioms ligoms, kurias sukelia organizmo uždegimas, tokioms kaip Alzheimerio liga, širdies ligos ir diabetas.

[Lenkija+Kuponai] Mažiausios kainos istorijoje! 4in1 rinkinukai automobiliui, siurbliai, kelioniniai kavos aparatai ir kt. (Video)
6308

„Ranvee Clearance Sale“

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-E Pro“ - 4in1 daugiafunkcis rinkinukas automobiliui

2) „Proscenic P11 Ultra“ - 400W belaidis dulkių siurblys

3) „HiBREW H4B“ - 3in1 nešiojamas ir įkraunamas kavos aparatas

Išsamiau

Be to, omega-3 riebalų rūgštys, tokios kaip EPA ir DHA, yra naudingos smegenų, akių ir nervų sistemos sveikatai. Todėl padidėjęs jų vartojimas yra susijęs su sumažėjusia depresijos, nerimo ir demencijos rizika. Trūkumo pasekmės:

– padidėjusi širdies ir kraujagyslių ligų rizika

– atminties, koncentracijos, nuotaikos pablogėjimas (omega-3 veikia smegenų funkciją)

– sausa oda, uždegimas, regėjimo problemos.

Kokių vitaminų negausite, jei nevalgysite žuvies

Vitaminas D

Svarbu gauti pakankamai vitamino D. Tinkama imuninės sistemos funkcija, kaulų sveikata ir cukraus kiekio kraujyje reguliavimas priklauso nuo šio riebaluose tirpaus vitamino. Maisto šaltiniai, kuriuose yra daugiausia natūralaus vitamino D, yra menkių kepenų aliejus, upėtakis ir rudoji lašiša.

 

Baltymai

Žuvis yra puikus baltymų šaltinis, vienas iš trijų makroelementų, skatinančių raumenų masę, odos sveikatą, žaizdų gijimą ir imuninės sistemos funkciją.

85 gramų lašišos gabalėlyje yra beveik 21 gramas baltymų.

Nevalgydami žuvies, galite prarasti maistingą baltymų šaltinį, nes jūros gėrybėse yra daugiau širdies sveikatai naudingų riebalų nei kituose gyvūniniuose baltymuose, pavyzdžiui, raudonoje mėsoje.

Kalcis

Daugelis konservuotos žuvies rūšių taip pat yra puikus kalcio šaltinis, nes jos konservuojamos su kaulais.

 

Kalcis yra svarbus sveikiems kaulams, dantims, nervams ir raumenims. Taigi, jei jo negaunate pakankamai, rizikuojate susirgti osteoporoze ir raumenų mėšlungiu.

Vos 85 gramai sardinių gali patenkinti įspūdingus 25 procentus jūsų dienos kalcio poreikio.

Kiek žuvies valgyti per savaitę

Bendrosios rekomendacijos suaugusiesiems:

— 2 porcijos žuvies per savaitę (po 100–150 g)

— bent 1 porcija — riebios žuvies (lašišos, skumbrės, sardinių, silkės ir kt.), nes joje yra omega-3 riebalų rūgščių, kurios naudingos širdžiai, smegenims ir kraujagyslėms.

Iš viso: apie 200–300 g žuvies per savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()