Ši arbata turi net 22 kartus daugiau kalcio nei pienas, be to puikiai reguliuoja cukraus kiekį kraujyje  ()

Vienas puodelis šios arbatos gali tapti rimtu konkurentu tradiciniams kalcio šaltiniams ir padėti stiprinti kaulus bei dantis.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arbata dažnai laikoma sveikatos eliksyru, tačiau viena mažiau žinoma jos rūšis gali nustebinti net ir labiausiai patyrusius sveikos gyvensenos mėgėjus. Kalbame apie arbatą, gaminamą iš juodojo šilkmedžio (Morus nigra) lapų. Šis augalas tradiciškai vartojamas Azijoje, tačiau jis auga ir pietų Europoje, pavyzdžiui, Ispanijoje.

Įspūdinga sudėtis: 22 kartus daugiau kalcio nei piene

Vienas ryškiausių šios arbatos privalumų – išskirtinai didelis kalcio kiekis. Skaičiuojama, kad joje gali būti net 22 kartus daugiau kalcio nei karvės piene.

[Mažiausios kainos] Aliexpress rinkinukas! Fantastiškų kainų ir galimybių multimedijų sistemos, baterijų-akumuliatorių testeriai ir turbo pūtikliai-siurbliai
1682 4

Specialus rinkinukas

Labai ribotas kiekis

Sutvarkyti visi mokesčiai

Greitas ir saugus pristatymas

1) „Fiizreal X50“ - labai mobilūs, rankiniai pūtikliai-siurbliai

2) „Fiizreal PBRM-1“ - baterijų-akumuliatorių testeris (tikriklis)

3) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5)

Išsamiau

Tai reiškia, kad vienas puodelis šios arbatos gali tapti rimtu konkurentu tradiciniams kalcio šaltiniams ir padėti stiprinti kaulus bei dantis.

Papildomas poveikis: cukraus kiekio reguliavimas

Moksliniai tyrimai rodo, kad juodojo šilkmedžio lapai padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje. Dėl šios priežasties ši arbata itin vertinama tarp žmonių, besidominčių natūraliais būdais palaikyti sveiką cukraus balansą. Ji gali būti ypač naudinga tiems, kurie stengiasi sumažinti staigius gliukozės šuolius po valgio.

Alternatyva įprastiems kalcio šaltiniams

 

Įprastai kalcis siejamas su pieno produktais ar žuvimi (pvz., lašiša, tunu, upėtakiu). Visgi ne visi gali ar nori vartoti šiuos produktus – ypač vegetarai ar veganai.

Būtent todėl ši arbata tampa ne tik egzotišku, bet ir labai praktišku sprendimu užtikrinant pakankamą kalcio kiekį kasdienėje mityboje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(1)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()