„Padeda numesti svorio, gydo širdį, kovoja su vėžiu.“ Viena žalia daržovė. 10 unikalių savybių  ()

Maistinga daržovė.


Daržovės
Daržovės
© Elina Mark, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ecologically_grown_vegetables.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cukinijos garsėja ne tik savo skoniu, bet ir daugybe privalumų sveikatai. Daržovę galima vartoti įvairiais būdais, pavyzdžiui, išvirtas ir su jogurtu. Taigi, kuo naudingos cukinijos, nuo kokių ligų jos apsaugo?

Kalbėdami apie cukinijų naudą ir žalą, ekspertai rekomenduoja subalansuoti mitybą ir saikingai ją vartoti. Vartojant kelis kartus per savaitę, ši daržovė gali būti sveikos mitybos programos dalis, rašo  „Haber7

  • Cukinijos yra gausus antioksidantų šaltinis, kupinas vitaminų ir mineralų.

Žalia daržovė, kaip antioksidantų, vitaminų ir mineralų šaltinis, suteikia daug naudos sveikatai. Be to, dėl didelio vandens ir skaidulų kiekio ji palaiko virškinamojo trakto sveikatą, kovoja su vidurių užkietėjimu. 

  • Padeda numesti svorio.

Cukinijos yra svarbus pagalbininkas tiems, kurie nori atsikratyti papildomų kilogramų. Dėl didelio skaidulų kiekio jos ilgam suteikia sotumo jausmą, o dėl mažo kalorijų kiekio tinka dietinei mitybai. Cukinijos, vartojamos su alyvuogių aliejumi, gali padėti sveikai numesti svorį.

  • Palaiko akių sveikatą.
„Akcija?“ Nauja praktika parduotuvėse. Štai kaip pardavėjai manipuliuoja klientais
16268 36

Pardavėjai manipuliuoja klientais.

Išsamiau

Produkte yra vitamino A, kuris reikalingas akims. Reguliariai vartojant, sumažėja regėjimo problemų rizika ir skatinama sveika tinklainės funkcija. Cukinijos apsaugo akis ir suteikia geresnį regėjimą.

  • Užkerta kelią širdies ligoms.

Žalia daržovė, dėl savo antioksidacinių savybių, atlieka svarbų vaidmenį užkertant kelią širdies ligoms. Padidina širdį maitinančių kraujagyslių elastingumą, apsaugo nuo užsikimšusių arterijų ir nuo širdies priepuolių. Be to, cukinijos mažina tachikardiją ir palaiko širdies sveikatą.

  • Valo žarnyną.

Dėl skaidulinės struktūros daržovė saugo žarnyno sveikatą. Gerina virškinimą, valo žarnyną ir mažina pilvo pūtimą. Kasdien išgeriant puodelį cukinijų sulčių, galima detoksikuoti žarnyną.

  • Atgaivina odą.

 

Cukinijos padeda odai atrodyti jaunai ir sveikai. Tonikas, pagamintas iš cukinijų sulčių, valo odą jos nesendinant ir apsaugo nuo spuogų. Suteikia jai spindinčią, gyvybingą išvaizdą.

  • Stiprina imuninę sistemą.

Šią savybę jos turi dėl savo sudėtyje esančių vitaminų C, A ir kalcio. Šis produktas tinka visoms amžiaus grupėms, nuo kūdikių iki suaugusiųjų, didina organizmo atsparumą ligoms.

  • Kovoja su vėžiu.

Cukinijos dėl savo antioksidacinių savybių apsaugo nuo vėžio. Jos pašalina toksinus iš organizmo, kovoja su laisvaisiais radikalais. Reguliariai vartojant cukinijų sultis, patiekalus ar salotas su šia daržove, apsisaugosite nuo šios ligos.

  • Normalizuoja cukraus kiekį kraujyje.

Dėl mažo glikemijos indekso produktas padeda normalizuoti cukraus kiekį kraujyje. Dėl skaidulų gerina virškinimą ir apsaugo nuo staigių gliukozės šuolių. Subalansuotas cukraus kiekis kraujyje palaiko energijos lygį ir bendrą sveikatą.

  • Mažina stresą ir skausmą.

 

Cukinijos garsėja savo antistresiniu ir analgeziniu poveikiu. Dėl antioksidacinių savybių jos mažina įtampą ir padeda nusiraminti stresinėse situacijose. 

  • Padeda pašalinti toksinus.

Cukinijos valo organizmą nuo toksinų. Kad nesikauptų tokios medžiagos, galite reguliariai vartoti cukinijų sultis, patiekalus ar salotas su šia daržove. Tai padės išvalyti organizmą, padidins energijos lygį ir suteiks gyvybingumo.

Kuo kenkia cukinijos?

Valgant žalią daržovę, reikia imtis tam tikrų atsargumo priemonių. Cukinijų sėklose esantis junginys, vadinamas „kukurbitacinu“, gali sukelti skrandžio sutrikimus, jei jo suvartojama per daug. Be to, alergiški žmonės gali būti jautrūs šiam produktui.

Apibendrinant pažymime, kad cukinijos yra maistinga daržovė, labai naudinga mūsų sveikatai. Tačiau jei vartojamos per daug arba atsiranda alerginė reakcija, jos gali pakenkti. Svarbu, kad kiekvienas atsižvelgtų į savo individualias savybes, o kilus abejonėms, būtina kreiptis į specialistą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: