„Šis prieskonis kainuoja vos kelis eurus, tačiau jo nauda verta aukso. Įberk tai į rytinę kavą“  ()

Daugeliui rytinė kava – tikras ritualas. Įprastai geriame ją su cukrumi, tačiau verta paeksperimentuoti. Pasirodo, yra prieskonis, kuris kainuoja vos kelis eurus, o jo nauda organizmui prilyginama auksui.



© pxhere (CC0 Public Domain) | https://pxhere.com/en/photo/832601

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – kardamonas. Jis ne tik praturtina gėrimo skonį, bet ir teigiamai veikia virškinimą bei sveikatą.

Kodėl verta dėti kardamono į kavą?

  • Gerina virškinimą – kardamonas skatina žarnyno veiklą, padeda išvengti vidurių užkietėjimo.
  • Pagreitina medžiagų apykaitą – kava pati savaime didina termogenezę, o kartu su kardamonu šis poveikis dar labiau sustiprėja. Tai gali prisidėti prie svorio mažinimo.
  • Turi priešuždegiminių savybių – kardamonas padeda mažinti uždegiminius procesus organizme.
  • Veikia kaip antioksidantas – tyrimai rodo, kad kardamonas gali mažinti riziką vystytis vėžinėms ląstelėms.
  • Naudingas širdžiai – reguliariai vartojamas jis gali padėti mažinti cholesterolio, trigliceridų kiekį bei kraujo spaudimą.
[EU+Kuponai] Mažiausia kaina istorijoje! Aukščiausia klasė. Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
9549 5

Mažiausia kaina istorijoje

Specialūs kuponai

Galioja iki 2025-07-21

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip pasigaminti kavą su kardamonu?

Paruošimas labai paprastas:

  • Sumaišykite 2–3 arbatinius šaukštelius maltos kavos su žiupsneliu kardamono (apie pusę šaukštelio per dieną).
  • Užpilkite vandeniu kaip įprasta arba naudokite kavos aparatą.
  • Galite rinktis tiek maltą kardamoną iš parduotuvės, tiek žalius ankštis – jas tereikia sutrinti grūstuvėje.

 

Papildoma nauda

Be jau minėtų savybių, kardamonas padeda nuo pilvo pūtimo, pykinimo ir suteikia energijos. Šis prieskonis taip pat naudojamas Ajurvedoje kaip priemonė stiprinti imunitetą ir bendrą organizmo atsparumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()