[Patarimas] „Dukart naudingesnė nei menkė, ir kainuoja perpus mažiau: štai kokia tai žuvis!“ ()
Gausu vitaminų ir mineralų.
© MichaelMaggs, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fish_orange_eye.png
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Parduotuvėse galima rasti daug žuvų rūšių. Tarp jų yra nebrangi, bet labai sveika, praneša „Rbc.ua“.
„Ši žuvis vadinama „pigesne menke“: ji labai skani ir sveika“, – skelbia straipsnio antraštė.
Ji lieka nepelnytai nepakankamai įvertinta, nors savo maistine verte ji nė kiek nenusileidžia išraiškingesnių rūšių vertei. Ši balta, neriebi jūrinė žuvis iš menkių šeimos pasižymi mažu riebalų kiekiu ir subtiliu skoniu.
Aliaskinė menkė yra itin vertingas maistinių medžiagų šaltinis. 100 g porcijoje yra apie 80 kcal, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia lieknos figūros.
|
Lengvai virškinama mėsa suteikia aukštos kokybės baltymų, kurie ne tik sotina, bet ir skatina raumenų atsistatymą. Pasak „WebMd“, joje gausu vitaminų ir mineralų:
- jodo, kuris palaiko skydliaukės funkciją ir medžiagų apykaitą;
- seleno, kuris veikia kaip natūralus antioksidantas, apsaugantis ląsteles;
- B grupės vitaminų, būtinų nervų sistemai ir medžiagų apykaitai;
- vitaminų A ir D, kurie teigiamai veikia kaulus, imunitetą ir regėjimą.
Nors menkėje yra mažiau omega-3 riebalų rūgščių nei riebioje žuvyje, ji išlieka vertingu jų šaltiniu. Daugeliui žmonių jos įtraukimas į mitybą yra paprastas būdas aprūpinti organizmą sveikaisiais jūriniais riebalais, kurių dažnai trūksta kasdienėje mityboje.
Vienas didžiausių menkės privalumų yra subtilus skonis, atveriantis plačias galimybes kulinariniams eksperimentams. Tai leidžia ją patiekti įvairiais būdais.
Verta apsvarstyti šaldytą filė, kurią galima įsigyti beveik bet kurioje parduotuvėje.