Nevalgykite šių daržovių žalių. Pasekmės gali būti rimtos  ()

Solaninas yra nuodingas.


Daržovės
Daržovės
© Arnaud 25 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:L%C3%A9gumes_04.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurios daržovės gali būti kenksmingos jūsų sveikatai, kai valgomos žalios. Jas verdant ne tik pagerėja jų skonis, bet ir pašalinami toksinai. Svarbu žinoti, kurias daržoves reikėtų virti, kad išvengtumėte rimtų sveikatos problemų.

Pavyzdžiui, bulvėse esantis solaninas yra nuodingas, tačiau jo koncentracija verdant mažėja. Be to, verdant sunaikinamos bakterijos ir parazitai, kurie gali būti daržovių paviršiuje, užtikrinant saugų jų vartojimą. Daržovių virimas padaro jas lengviau virškinamas, o tai skatina geresnį būtinų maistinių medžiagų įsisavinimą.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Išbandęs naujausią 5in1 suvirinimo aparatą – profesionalas liko sužavėtas: „tobulos siūlės, labai lengva dirbti ir gerokai pigesnis už konkurentus“ (Video, „VEVOR“)
3

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Yra keletas daržovių, kurias dėl jų toksiškų ar antimaistinių savybių visada reikia išvirti prieš vartojant:

  • bulvės – žaliose bulvėse yra solanino, toksiško glikoalkaloido, kuris gali sukelti apsinuodijimą maistu;
  • ankštinės pupelės – jose yra lektinų, kurie gali sukelti sunkų apsinuodijimą;
  • šparagai – juose yra kenksmingų medžiagų, kurios neutralizuojamos verdant;
  • baklažanai – kaip ir bulvėse, juose yra solanino, kuris gali sukelti apsinuodijimo maistu simptomus;
  • rabarbarai – jų lapai yra toksiški ir gali sukelti sunkų apsinuodijimą;
  • brokoliai – valgomi žali, juos gali būti sunku virškinti ir jie gali sukelti virškinimo problemų;
  • žiediniai kopūstai – kaip ir brokoliai, jie gali sukelti pilvo pūtimą ir diskomfortą;
  • špinatai – juose yra oksalo rūgšties, kuri dideliais kiekiais gali būti kenksminga, tačiau verdant ji mažėja.

 

Svarbu šias daržoves visada išvirti prieš vartojant, kad išvengtumėte rimtų sveikatos problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()