Įdėkite tai į bulvinius blynus. Jie nebesugers aliejaus ()
Klasikiniai bulviniai blynai turi gausybę gerbėjų, tačiau, deja, jie nėra be trūkumų. Dažnai net varva nuo aliejaus, o nusausinimas ant popierinio rankšluosčio po kepimo neduoda norimo rezultato. Laimei, tereikia į tešlą įmaišyti vieną paprastą ingredientą, kuris veiksmingai padės išvengti šios problemos.

© Valeria Boltneva (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/meat-and-vegetables-on-plate-18001767/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Traškūs bulviniai blynai – tikra svajonė, bet daugelis jų atsisako dėl gausaus aliejaus kiekio. Blynai greitai sugeria riebalus ir tampa itin kaloringi, o tai ypač nepatinka tiems, kurie rūpinasi savo figūra. Vis dėlto yra vienas paprastas triukas, kurio mane išmokė močiutė – jis leidžia mėgautis vaikystės skoniu be sąžinės graužaties.
Bulviniai blynai su actu
Į bulvių masę įmaišytas actas – paprastas, bet veiksmingas būdas pagerinti blynų kokybę, nekeičiant jų skonio. Kepant actas greitai išgaruoja, o ant tešlos paviršiaus susidaro plona apsauginė plėvelė. Dėl to įkaitęs aliejus neprasiskverbia giliai į blyną, todėl jis mažiau riebus, lengvesnis ir traškesnis. Užtenka vos vieno šaukšto acto vienam kilogramui bulvių, kad skirtumas būtų akivaizdus.
|
Šį metodą naudoja ne tik bulvinių blynų mėgėjai, bet ir patyrę konditeriai kepdami spurgas. Dėl acto jos sugeria mažiau riebalų, būna gardesnės, lengvesnės skrandžiui, o tai itin vertina tie, kurie vengia sunkiai virškinamų patiekalų.
Receptas: bulviniai blynai su actu
Ingredientai:
- 1 kg bulvių,
- 1 kiaušinis,
- 40 g kvietinių miltų,
- 1 svogūnas,
- 1 šaukštas spirito acto,
- žiupsnelis druskos,
- rapsų aliejus kepimui.
Paruošimo būdas:
- Nulupkite bulves ir svogūną, sutarkuokite smulkia tarka.
- Masę sudėkite į sietelį arba marlę ir gerai nuspauskite, kad pasišalintų skysčio perteklius – kuo mažiau vandens, tuo blynai bus tvirtesni ir traškesni.
- Nuspaustą masę perkelkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir supilkite 1 šaukštą spirito acto.
- Pagardinkite žiupsneliu druskos ir viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa ir tiršta.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Dėkite tešlą šaukštu, formuodami nedidelius plokščius blynelius, ir kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- Kepdami nespauskite blynų – taip jie išorėje liks traškūs, o viduje minkšti.
- Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius. Patiekite iš karto su mėgstamu pagardu.