Didžiausia jūsų klaida parduotuvėje. Atskleista, kaip 99 % žmonių apsigauna pirkdami moliūgą  ()

Ruduo be moliūgų? Neįmanoma. Būtent dabar turguose ir parduotuvėse galima rasti didžiausią jų pasirinkimą. Bet kurį rinktis, kad jis būtų šviežias, sultingas ir ilgai tinkamas vartoti?



© Tim Mossholder (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/person-holding-pumpkin-1549666/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pirmo žvilgsnio visi atrodo panašūs, tačiau jie skiriasi ne tik forma ar žievės spalva, bet ir skoniu bei panaudojimu virtuvėje. Vieni puikiai tinka trintai sriubai, kiti – desertams ar kepimui orkaitėje.

Moliūgai ir jų rūšys

Rudenį turguose ir parduotuvėse pasirodo tikra moliūgų gausa. Nors visi jie žavi ryškiomis spalvomis ir įvairiomis formomis, verta žinoti, kurį pasirinkti pagal tai, ką planuojate iš jo gaminti. Kiekviena rūšis turi savitą skonį ir paskirtį virtuvėje.

  • Muskato moliūgas – švelnaus, šiek tiek riešutinio skonio ir kreminės tekstūros minkštimu. Puikiai tinka trintoms sriuboms, kepiniams ir desertams. Jo pailga forma palengvina lupimą ir pjaustymą.
  • Hokaido moliūgas – nedidelis, ryškiai oranžinis ir itin aromatingas. Didžiausias jo privalumas – nereikia lupti, nes iškepusi žievė suminkštėja ir tampa valgoma. Tinka rizotui, tyrėms ar keptoms daržovėms.
  • Didysis moliūgas – primena klasikinį helovininį moliūgą. Tai didžiausia rūšis, bet dažnai ne tokio intensyvaus skonio. Geriausiai tinka konservavimui: kompotams, džemams ar marinavimui.
  • Provansinis moliūgas – išsiskiria dekoratyvia išvaizda ir saldžiu, medumi primenančiu skoniu. Puikus pasirinkimas apkepams, pyragams ar blyneliams.
  • Agurotis – iškepus jo minkštimas suyra į siūlus, primenančius makaronus. Tai ideali alternatyva tradiciniams makaronams, ypač lengvesniame, dietiniame variante.
[EU+Labai ribotas kiekis] Juos perka kaip bandeles! Rekordiškai pigiai pasaulinio lygio išmanieji dyzeliniai oro šildytuvai. Apšildys automobilius, kemperius ir net namus! (Video)
4042 3

Specialus rinkinukas ruošiantis artėjantiems vėsiems orams

Iš Europos sandėlių

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Pasaulinio lygio gamintojas

Naujausi modeliai, su išmaniomis funkcijomis

1) „Hcalory HBH2“ - 5 litrų, 8KW galios, 12V/24V/220-240V, išmaniosios funkcijos

2) „Hcalory HBS2“ - 3,5 litrų, 8KW galios, 12V/24V/220-240V, išmaniosios funkcijos

3) „Hcalory TB2S / TB2S+“ - 6 litrų, 8KW galios, 12V/24V/220-240V, išmaniosios funkcijos, su CO jutikliu

Išsamiau

 

Žinodami šias rūšis lengviau pritaikysite moliūgą savo receptui ir išvengsi kulinarinių nusivylimų.

Kaip išsirinkti geriausią moliūgą parduotuvėje ar turguje?

Norint įvertinti moliūgo kokybę, jo nereikia perpjauti – pakanka atlikti kelis paprastus veiksmus. Taip įsitikinsite, kad vaisius šviežias, sveikas ir gardus.

  • Pabeldimas. Paimkite moliūgą į ranką ir švelniai pabelskite. Jei girdite duslų garsą – moliūgas prinokęs, su tvirtu minkštimu. Jei garsas pernelyg tuščias ar skardus, greičiausiai jis pradėjęs džiūti ir praradęs skonį.
  • Žievės būklė. Ji turi būti kieta ir lygi, be minkštų dėmių, įtrūkimų ar pelėsio. Nedideli spalvos pakitimai normalu, tačiau jei minkštimas įsispaudžia paspaudus – moliūgas nešviežias, geriau jo nepirkti.
  • Kvapas. Daugiausia pasako kotelis. Pauostykite jį – šviežias moliūgas skleidžia salstelėjusį, malonų aromatą, kuris žada intensyvų skonį išvirus ar iškepus. Jei užuodžiate pelėsį, puvėsius ar jokio kvapo nėra – vaisius nebetinkamas vartoti.

 

Taip pat verta atkreipti dėmesį į svorį – kuo moliūgas sunkesnis, palyginti su dydžiu, tuo daugiau jame sultingo minkštimo. Paprasta taisyklė, kuri visada pasiteisina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()