Gumulėliai tešloje? Po šio patarimo jų nebebus niekada. Veikia 100 %  ()

Gumulėliai tešloje sugadina nuotaiką.



© Pixabay (free to use) | https://unsplash.com/photos/brown-and-white-pastry-on-white-ceramic-plate-V8l1XQVeiU8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blynai be gumulėlių: gudrybė, kuri veikia 100 %.

Idealūs blynai – kiekvienos šeimininkės (ir šeimininko!) svajonė. Tačiau gumulėliai tešloje gali sugadinti ne tik konsistenciją, bet ir nuotaiką. Laimei, yra patikrintas būdas jų išvengti – ir jis paprastesnis, nei manėte!

Kodėl atsiranda gumulėliai?

Gumulėliai susidaro, kai miltai netolygiai susimaišo su skysčiu – dažniausiai dėl netinkamos maišymo technikos arba šaltų ingredientų. Juos ištirpdyti vėliau tampa sudėtinga.

[EU+Kuponai] Apžvalgininkas sužavėtas. „Galingi pagalbininkai dirbtuvėse ir laboratorijose. Ultragarsiniai valytuvai papuošalams, laikrodžiams, įrankiams, auto detalėms ir kt.“ (Video)
2

Nuostabios kainos

Specialūs kuponai

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Viską keičia vienas dalykas...

Gudrybė: šiltas skystis. Naudokite apie 40 °C temperatūros pieną ar vandenį – šiluma leidžia miltams greičiau ir tolygiau susijungti su kitais ingredientais.

Ką dar svarbu žinoti?

Persijokite miltus – tai pagerina tekstūrą ir sumažina gumulėlių riziką.

Skystį pilkite į miltus, ne atvirkščiai.

Maišykite lėtai ir tolygiai – geriausia šluotele arba mikseriu.

Įpilkite šiek tiek aliejaus – tad blyneliai nelimpa prie keptuvės.

 

Leiskite tešlai pailsėti 15–20 min. – tai pagerina konsistenciją.

Skubate?

Naudokite blenderį – jis per kelias sekundes susidoroja net su smulkiausiais gumulėliais.

Ir dar vienas patarimas

Rinkitės aukščiausios rūšies miltus su mažesniu glitimo kiekiu – tai padeda išgauti švelnią, lengvą tešlą.

Rezultatas? Puri, lygi, idealiai kepama tešla be gumulėlių. Net virtuvės naujokas jausis kaip profesionalas!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()