„Blynai be gumulėlių?“ Taip paprasta, kad net nustebsite. Veikia 100 %  ()

Gumulėliai tešloje sugadina nuotaiką.



© Pixabay (free to use) | https://unsplash.com/photos/brown-and-white-pastry-on-white-ceramic-plate-V8l1XQVeiU8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blynai be gumulėlių: gudrybė, kuri veikia 100 %.

Idealūs blynai – kiekvienos šeimininkės (ir šeimininko!) svajonė. Tačiau gumulėliai tešloje gali sugadinti ne tik konsistenciją, bet ir nuotaiką. Laimei, yra patikrintas būdas jų išvengti – ir jis paprastesnis, nei manėte!

Kodėl atsiranda gumulėliai?

Gumulėliai susidaro, kai miltai netolygiai susimaišo su skysčiu – dažniausiai dėl netinkamos maišymo technikos arba šaltų ingredientų. Juos ištirpdyti vėliau tampa sudėtinga.

5 paslaptys kaip gauti geriausią variantą už mažesnę kainą
3985

Kas nenorėtų atrodyti puikiai, namuose turėti kokybiškų, patvarių daiktų ir neprisidaryti skolų? Šiais laikais negalioja pasakymas, kad už kokybę reikia mokėti daug pinigų. Šiame straipsnyje atskleisime patikrintus patarimus ir gudrybes, kurie padės jums tapti protingo apsipirkimo meistrais. Patarsime, kaip rasti nuolaidas, atskleisime, kada geriausia apsipirkti sezoninių išpardavimų metu ir kaip investuoti į ilgaamžius daiktus, kurie pakels jūsų garderobą ar namus į naują aukštesnį lygį.

Išsamiau

Viską keičia vienas dalykas...

Gudrybė: šiltas skystis. Naudokite apie 40 °C temperatūros pieną ar vandenį – šiluma leidžia miltams greičiau ir tolygiau susijungti su kitais ingredientais.

Ką dar svarbu žinoti?

Persijokite miltus – tai pagerina tekstūrą ir sumažina gumulėlių riziką.

Skystį pilkite į miltus, ne atvirkščiai.

Maišykite lėtai ir tolygiai – geriausia šluotele arba mikseriu.

Įpilkite šiek tiek aliejaus – tad blyneliai nelimpa prie keptuvės.

 

Leiskite tešlai pailsėti 15–20 min. – tai pagerina konsistenciją.

Skubate?

Naudokite blenderį – jis per kelias sekundes susidoroja net su smulkiausiais gumulėliais.

Ir dar vienas patarimas

Rinkitės aukščiausios rūšies miltus su mažesniu glitimo kiekiu – tai padeda išgauti švelnią, lengvą tešlą.

Rezultatas? Puri, lygi, idealiai kepama tešla be gumulėlių. Net virtuvės naujokas jausis kaip profesionalas!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()