Gumulėliai tešloje? Po šio patarimo jų nebebus niekada. Veikia 100 % ()
Gumulėliai tešloje sugadina nuotaiką.

© Pixabay (free to use) | https://unsplash.com/photos/brown-and-white-pastry-on-white-ceramic-plate-V8l1XQVeiU8
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Blynai be gumulėlių: gudrybė, kuri veikia 100 %.
Idealūs blynai – kiekvienos šeimininkės (ir šeimininko!) svajonė. Tačiau gumulėliai tešloje gali sugadinti ne tik konsistenciją, bet ir nuotaiką. Laimei, yra patikrintas būdas jų išvengti – ir jis paprastesnis, nei manėte!
Kodėl atsiranda gumulėliai?
Gumulėliai susidaro, kai miltai netolygiai susimaišo su skysčiu – dažniausiai dėl netinkamos maišymo technikos arba šaltų ingredientų. Juos ištirpdyti vėliau tampa sudėtinga.
|
Viską keičia vienas dalykas...
Gudrybė: šiltas skystis. Naudokite apie 40 °C temperatūros pieną ar vandenį – šiluma leidžia miltams greičiau ir tolygiau susijungti su kitais ingredientais.
Ką dar svarbu žinoti?
Persijokite miltus – tai pagerina tekstūrą ir sumažina gumulėlių riziką.
Skystį pilkite į miltus, ne atvirkščiai.
Maišykite lėtai ir tolygiai – geriausia šluotele arba mikseriu.
Įpilkite šiek tiek aliejaus – tad blyneliai nelimpa prie keptuvės.
Leiskite tešlai pailsėti 15–20 min. – tai pagerina konsistenciją.
Skubate?
Naudokite blenderį – jis per kelias sekundes susidoroja net su smulkiausiais gumulėliais.
Ir dar vienas patarimas
Rinkitės aukščiausios rūšies miltus su mažesniu glitimo kiekiu – tai padeda išgauti švelnią, lengvą tešlą.
Rezultatas? Puri, lygi, idealiai kepama tešla be gumulėlių. Net virtuvės naujokas jausis kaip profesionalas!