Dauguma žmonių nežino. Ką iš tikrųjų reiškia tamsios dėmės ant bulvių? ()
Ar rizikinga valgyti bulves su juodomis dėmėmis?

© Wounds_and_Cracks (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/potatoes-vegetables-food-raw-411975/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kaip sakė serialo „1670“ herojus: „Kas nepasiryžta rizikuoti, tas nevalgys bulvių.“ Bet ar rizikinga valgyti bulves su juodomis dėmėmis? Atsakymas priklauso nuo jų būklės.
Juodos dėmės bulvėse gali atsirasti dėl ilgo laikymo, netinkamų sąlygų ar mechaninių pažeidimų. Jas sukelia grybai, bakterijos ar kenkėjai – kartais matyti tik nulupus bulvę. Veislė taip pat svarbi, nes kai kurios bulvės greitai užsikrečia infekcija.
|
Ar tokią bulvę saugu valgyti? Jei bulvės minkštos, slidžios ar dvokia – geriau išmesti. Jei tik yra dėmelė, o bulvė atrodo ir kvepia normaliai – pakanka išpjauti pažeistą dalį.
Kad bulvės nepajuostų, laikykite jas sausoje, vėsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje ar sandėliuke. Venkite drėgmės, tiesioginių saulės spindulių ir vaisių šalia – tai sulėtins puvimą ir žaliavimą.