Dauguma mūsų dedame jo į bulves. Tai blogiausias derinys  ()

Bulvės – vienas dažniausių produktų mūsų virtuvėje. Jas valgome beveik kasdien, tačiau retai susimąstome, kaip tinkamai jas paruošti ir su kuo derinti. Nors bulvės gali būti vertingas energijos ir maistinių medžiagų šaltinis, netinkami deriniai ar paruošimo būdai gali sumažinti jų naudą ar net pakenkti virškinimui. Štai ką verta žinoti, kad bulvės išliktų sveikas ir naudingas patiekalo ingredientas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Kaboompics.com (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/plate-with-boiled-potatoes-russian-salad-and-meat-cutlet-4210799/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuviai itin mėgsta bulves, tačiau ne visi žino, kad netinkamai derinamos jos gali pakenkti. Kad išliktų naudingos, svarbu jas tinkamai paruošti ir vengti kai kurių produktų derinių.

Bulvės – vertingas energijos šaltinis, turtingas angliavandenių, vitaminų C ir B6, kalio bei skaidulų. Jos gerina virškinimą, palaiko širdies bei raumenų veiklą, padeda odai ir turi mažai riebalų. Sveikiausia jas valgyti virtas su lupenomis ar garuose, nes taip išsaugoma daugiausia naudingų medžiagų.

Reikėtų vengti bulvių su riebiomis mėsomis, nes toks derinys apsunkina virškinimą ir gali sukelti pilvo pūtimą ar rėmenį. Taip pat nepatartina dažnai valgyti bulvių su sviestu – nors skanu, tai kaloringa ir gali sukelti virškinimo sutrikimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(3)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()