Nuo vištienos iki jautienos. Traškios mėsos paslaptis – netikėtas priedas  ()

Tinkamas marinatas – tai sėkmės raktas. Vertėtų į jį įdėti ne tik aromatingų prieskonių. Šis priedas, dažniau siejamas su salotomis ar itališka virtuve, suteiks mėsai traškumo ir ypatingo skonio.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Julia Filirovska (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/grilling-of-meat-8250702/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balzaminis actas – ne tik salotų padažų ingredientas, bet ir vienas geriausių sąjungininkų siekiant idealiai traškios, bet tuo pačiu sultingos ir minkštos mėsos. Užtenka nedidelio kiekio, kad iškepę kiaulienos nugarinę ar vištieną pajustumėte restoranų lygio skonį.

Marinatas su balzaminiu actu

Balzaminis actas, kaip ir beveik bet koks kitas actas, turi acto rūgšties. Ji veikia kaip natūralus minkštiklis – švelniai ardydama ir atpalaiduodama kolageno struktūrą, net kieti mėsos gabalai tampa traškūs ir lengvai kramtomi. Taip pat padeda išlaikyti drėgmę mėsos viduje, todėl kepant keptuvėje ar ant grotelių mėsa mažiau išdžiūsta.

Aliexpress rinkinukas! 10 000+ užsakymų, fantastiškų kainų ir galimybių programuojami lankstūs LED ekranai automobiliams, sunkvežimiams, parduotuvėms, renginiams (Video)
4334

Specialus rinkinukas

Labai ribotas kiekis

Sutvarkyti visi mokesčiai

Greitas ir saugus pristatymas

1) TUERBB K16-3 Bluetooth programuojamas LED ekranas

2) TUERBB K6 išmanus LED ekranas automobiliui

3) TUERBB K12 lankstus LED ekranas automobiliui

Išsamiau

Dėl natūralaus cukraus kiekio balzaminis actas tinka net geriau nei vyninis actas ar citrinos sultys. Kaitinant cukrus karamelizuojasi, susidaro blizgi, ruda glazūra, kuri praturtina skonį, džiugina akį ir apsaugo mėsos vidų nuo sultingumo praradimo.

Tačiau verta prisiminti: per daug – ne sveika. Per didelis balzaminio acto kiekis marinate gali užgožti skonį. Švelnesnės mėsos, pavyzdžiui, vištienos, atveju per didelis kiekis privers baltymus per greitai sukietėti, o mėsa taps guminė. Svarbiausia – tinkamas balansas.

Marinato receptas mėsai

 

Šis marinatas puikiai tinka jautienai, kiaulienai ir kietesniems paukštienos gabalams. Proporcijas galite didinti arba mažinti, priklausomai nuo to, kiek mėsos ruošiate.

Ingredientai:

  • 4 šaukštai alyvuogių arba augalinio aliejaus
  • 2 šaukštai balzaminio acto
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto rozmarino
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  • Mažame dubenyje gerai išplakite aliejų, balzaminį actą, medų ir garstyčias, kol susidarys vienalytė emulsija.
  • Įdėkite spaustą česnaką, žoleles, druską ir pipirus, dar kartą išmaišykite.
  • Kruopščiai įtrinkite mėsą marinatu, sudėkite į sandarų indą arba susegamą maišelį ir padėkite į šaldytuvą.
  • Vištienos filė geriausia marinuoti 1–4 valandas. Kiaulieną – daugiau laiko: nugarinė ir sprandinė turėtų būti marinuojamos bent 6 valandas. Jautieną rekomenduojama palikti 12–24 valandas. Ši kantrybė vėliau atsipirks puikiu skoniu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()