Tai tarsi balzamas žarnynui. Tačiau labiausiai nuo to naudos gauna kasa ir kepenys  ()

Šis natūralus supermaistas yra tikras antioksidantų lobynas.



© Foodista (CC BY 2.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Black_garlic#/media/File:Black_garlic.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juodasis česnakas – natūralus supermaistas, kuris vis labiau populiarėja visame pasaulyje dėl savo unikalių sveikatai naudingų savybių. Jis gaminamas ilgai brandinant šviežią česnaką kontroliuojamomis sąlygomis – esant aukštai drėgmei ir žemai temperatūrai. Šio proceso metu jo skonis švelnėja, o struktūra bei sudėtis keičiasi, todėl jis veikia žarnyną lyg balzamas, padėdamas jį apsaugoti, atstatyti ir palaikyti bakterijų floros pusiausvyrą.

Stipri kasos apsauga

Ne tik žarnynas gauna naudą iš juodojo česnako. Šis natūralus supermaistas yra tikras antioksidantų lobynas, kurie yra gyvybiškai svarbūs kasos sveikatai. Jame esantys polifenoliai ir kitos bioaktyvios medžiagos padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus – kenksmingas molekules, galinčias pažeisti šio svarbaus organo ląsteles. Reguliarus juodojo česnako vartojimas palaiko kasos kasdienes funkcijas, tokias kaip virškinimo fermentų gamyba ir cukraus kiekio kraujyje reguliavimas. Dėl to juodasis česnakas gali padėti sumažinti kasos perkrovą ir skatinti jos atsinaujinimą, o tai ypač svarbu tiems, kurie rūpinasi medžiagų apykaitos sveikata ir gerove.

Palaikymas kepenims

[EU+Kuponai] Šildytuvai, apie kuriuos dar negirdėjai: išgelbės nuo šalčio kemperyje, namelyje ar sunkvežimyje. Paskutiniai vienetai
4803 5

Mažiausios kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

12 mėnesių garantija

Išsamiau

Kepenys yra pagrindinis organas, atsakingas už detoksikaciją, o juodasis česnakas, turtingas B grupės vitaminų ir stiprių antioksidantų, jas palaiko, padėdamas kovoti su oksidaciniu stresu ir skatindamas ląstelių atsinaujinimą. 2024 m. atlikti tyrimai, publikuoti straipsnyje „Juodojo česnako bioaktyviųjų parametrų analizė trumpalaikės fermentacijos metu“, patvirtino, kad brandinimo procesas žymiai padidina jo antioksidacinį aktyvumą ir B2 vitamino kiekį – svarbius komponentus kepenų funkcijai.

 

Fermentacijos metu taip pat didėja polifenolių kiekis, kurie efektyviai neutralizuoja laisvuosius radikalus, atsakingus už oksidacinį stresą ir kepenų ląstelių pažeidimus. Dėl to juodasis česnakas gali veikti apsaugančiai, palaikyti ląstelių atsinaujinimą ir gerinti kepenų gebėjimą detoksikuoti organizmą.

Tyrimais patvirtinta

 

Indijos ir Pietų Korėjos mokslininkai nustatė, kad juodasis česnakas turi išskirtinių antibakterinių savybių. Naudodami specialų metodą, vadinamą statiniu šviesos sklaidymu (SLS), jie ištyrė jo poveikį bakterijoms Escherichia coli. Paaiškėjo, kad 37 °C temperatūroje juodasis česnakas efektyviai slopina šių bakterijų augimą, o tai reiškia, kad gali apsaugoti žarnyną nuo kenksmingų mikroorganizmų. Tai svarbu, nes sveika žarnyno flora yra gera savijauta ir stipri imuninė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(1)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: