Bulves apvolioju ir kepu. Jos tokios skanios, kad niekas net neprašo mėsos ar kitų priedų  ()

Tai paprastas būdas pasigaminti kažką ypatingo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Karola G (Public Domain) | https://www.pexels.com/photo/gnocchi-dish-in-close-up-shot-6659625/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiam patiekalui nereikia nei padažo, nei mėsos, nei jokių kitų priedų. Užtenka kelių paprastų ingredientų ir orkaitės, kad įprasta daržovė virstų patiekalu, kuris nuo skardos dingsta vos per kelias minutes, o skonis – tiesiog nuostabus, lyg geriausiame restorane.

Parmezanu apkeptos bulvės – tai paprastas, tačiau kartu ir išskirtinis garnyras, kuris gali tapti tikra stalo žvaigžde. Išorėje traškios, viduje minkštos, kvepiančios žolelėmis ir rūkyta paprika – joms tiesiog neįmanoma atsispirti. Šis receptas įrodo, kad paprasta bulvė gali tapti tikru delikatesu. Viskas, ko reikia, – šiek tiek sūrio, alyvuogių aliejaus ir kelių prieskonių.

Parmezanu apkeptos bulvės – paprastas būdas pasigaminti kažką ypatingo

[Kuponai] „Jis lenkia net ir šveicarus!“ Pasaulinė sensacija, laimėjusi laikrodžių „Oskarus“. Spec. pasiūlymai technologijos.lt skaitytojams (Video)
1038 1

Šių laikrodžių galima įsigyti daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje, jais pasitiki virš 500 000 naudotojų. Pelnė net 17 tarptautinių dizaino apdovanojimų, tarp kurių ir laikrodininkystės „Oskarai“. Žiniasklaidos ir apžvalgininkų išliaupsinti modeliai, apie kuriuos greičiausiai net negirdėjote.

Išsamiau

Paslaptis slypi paprastume ir tinkamame kepime. Parmezanas, turintis daug baltymų ir riebalų, aukštoje temperatūroje ant bulvių suformuoja auksinę, lengvai traškią plutelę. Būtent ji suteikia intensyvų, šiek tiek riešutinį skonį. Tuo tarpu prieskoniai – ypač rūkyta paprika ir rozmarinas – suteikia gilumo ir aromato, todėl tokios bulvės primena tobulas orkaitėje keptas bulvytes su itališku akcentu.

Receptas

Ingredientai:

  • 1,5 kg bulvių
  • 40 g parmezano (geriausia šviežiai tarkuoto)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus arba rapsų aliejaus
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio aštrios paprikos
  • Žiupsnelis rozmarino

 

Gaminimas:

  • Bulves gerai nuplauk, nusausink ir supjaustyk stambesnėmis lazdelėmis arba skiltelėmis.
  • Sudėk į didelį dubenį, įpilk aliejaus, suberk tarkuotą parmezaną ir visus prieskonius.
  • Gerai išmaišyk, kad kiekvienas gabalėlis būtų tolygiai padengtas sūriu ir prieskoniais.
  • Bulves išdėliok ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Kepk iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.
  • Patikrink – jei jos minkštos viduje ir auksinės išorėje, patiekalas paruoštas. Jei reikia, kepk dar 5–10 min.

 

Geriausiai skanauti iškart. Galima valgyti vienas arba patiekti su česnakiniu padažu.

Parmezanu apkeptos bulvės yra tokios aromatingos, kad gali visiškai pakeisti įprastą garnyrą. Jos puikiai tinka prie keptų daržovių, paukštienos ar žuvies, bet lygiai taip pat gali būti ir tiesiog nuostabus užkandis – traškios išorėje ir minkštutės viduje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(1)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()